“Yolların kralı olmaz, kuralı olur”
Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Afyonkarahisar Trafik Bölge Değerlendirme toplantısı Vali Aziz Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.Polis Moral Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yıldırım'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Emniyet Genel Müdürlüğünün trafikle ilgili Daire Başkanları, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, 9 [&hellip]
Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Afyonkarahisar Trafik Bölge Değerlendirme toplantısı Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.
Polis Moral Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz, Emniyet Genel Müdürlüğünün trafikle ilgili Daire Başkanları, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, 9 ilin Bölge Trafik ve Trafik Denetleme Şube Müdürleri ile Belediye Başkanlığı, Jandarma ve Üniversitenin temsilcileri katıldı.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akdeniz yaptığı açılış konuşmasında Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde söz konusu illerce yürütülen faaliyetleri ve belirlenen hedeflere ulaşmadaki etkinliğin detaylı olarak değerlendirilebilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması konularının görüşülmesi amacıyla ülke genelinde öncelikle 7 il merkezinde ve ilkinin de 9 ilin görevlilerinin katılımıyla Afyonkarahisar’da yapıldığını belirtti.
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ise burada yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakanımızın devamlı söylediği bir şey var ‘yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur’. Toplum düzeni ancak bununla sağlanabilir. Aksi takdirde tabii burada trafik konuştuğumuz için özellikle trafik üzerinde duruyoruz. Başka türlü toplum düzenini sağlayamayız ama yine de söylüyorum şehirlerde özellikle Belediyelere çok iş düşüyor. Şehirlerin doğru dürüst yapılması, hiç olmazsa yeni imara açılan yerlerin, yeni şehirleşen yerlerin, Uydukent durumunda olan şehir bölümlerinin modern dünyanın gereklerine ve biraz da geleceği hesaplayarak ve tahmin ederek ona göre yapılması gerekir. Araçların nereye park edeceğini, araçların nerelerde hangi süratle gideceğini, bir araç yükünün trafik yükünün hesaplanması süratiyle o caddenin ne kadar geniş, o sokağın ne kadar geniş olacağının hesaplanmasını biz de şehir plancılarından bekliyoruz. Yani alt yapı kötüyse üstte yapılabilecek şeyler sınırlıdır, hiçbir şey yoktur demiyorum ama sınırlıdır diyorum. O zaman da çok daha farklı ve katı kurallar ortaya koymak durumundasınız. Bu yüzden eğitim çok önemlidir. Sürücülerimizin de öncelikle mutlaka sıkı bir eğitimden belki zaman zaman ara bir eğitimden geçirilmesi lazım. Bu şekildeki trafik ihlallerini yapanların belki özel eğitime alınması lazım. Ya ben bunu biliyorum madem biliyorsun da neden yapmıyorsun. Sadece kafanda dursun diye değil uygulamaya koyasın diye öğretiliyor bunlar size. Bu kurallar uygulamada bulunsun sen de bunları bil diye öğretiliyor” dedi.