Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yollar güzel olunca Zafer Havalimanı kullanılmıyor”

Eski Başbakan ve AK

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım yolların çok güzel olduğunu vurgulayarak, “Artık Ankara’ya iki saatten az bir sürede gidiliyor. İstanbul’a keza yine en fazla 3 buçuk saatte gidilebiliyor. O yüzden de Afyon Zafer Havalimanı da istediğimiz yoğunlukta çalışmıyor. Yoları bu kadar çok güzel yapınca insanlar Kütahya’ya gitmişken ‘havaalanına gideceğime buradan devam edeyim İstanbul’a hemen varırım’ diye düşünüyor” dedi

 

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ve eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın himayelerinde ortaklaşa yürüttüğü “81 ile 81 Anaokulu Projesi” kapsamında Afyonkarahisar’da yapımı tamamlanan “Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu” törenle açıldı.
“81 ile 81 Anaokulu” projesi kapsamında 32 farklı ile okulun açılmasının ardından Afyonkarahisar’daki “Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu”nun da töreni Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yapıldı. Törene Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Eski Başbakan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.
2016 yılında vefat eden ve Anaokuluna ismi verilen Döğer Kasabası’ndan Zeynur Çetinkaya Anaokulu, Tuncay İmral’ın desteği ile 160 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi. Pandemi süreci nedeniyle 24 öğrencinin eğitim gördüğü anaokulu, ay ve yıldız mimarisi ile inşa edildi. Zeynur Çetinkaya Kızılay Anaokulu açılışı için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından tanıtım filmi gösterimi yapıldı.
“ONUR VE ÖVÜNÇ DOLU TAKDİLER ALIYORUZ”
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, projeye ilişkin yaptığı konuşmada okulların açılışının önemli olduğunu vurguladı. Kızılay olarak onur ve övünç dolu takdirler aldıklarını söyleyen Turunç, “Çocuklar bizim geleceğimiz. İyi bir eğitime ihtiyaç var. Devletimizin yanında olarak sivil toplum kuruluşlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile toplumun imarı olarak böyle bir adımın atılması gerçekten çok önemli bir proje.” dedi.
“İLİM VE BİLİM SAHİBİ
GENÇLERİN YETİŞMESİNE VESİLE
OLMAK EN BÜYÜK TEMENNİMİZ”
Projede yer almalarına destek veren herkese teşekkür eden Hayırsever Yıldız İmral, “Ülkemizin ve gençliğimizin en büyük değişmez ihtiyacı olan eğitim hayatımızın ilk basamağı olan bu anaokulumuzda vatanına, milletine faydalı, hayırlı ilim ve bilim sahibi nice gençlerin yetişmesine vesile olmak en büyük temennimizdir.” diye konuştu.
Projede emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek,okulun Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını diledi.
“GELECEĞİMİZ AÇISINDAN
PROJE ÇOK ÖNEMLİ”
Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek, “Semiha Yıldırım Hanımefendi’nin bir öğretmen ve bir anne olarak fikir mimarı olduğu ve himaye ettiği, Türk Kızılay’ının başarıyla hayata geçirdiği, “81 İle 81 Anaokulu” projesi kapsamında Afyonkarahisar’da da bir anaokulu açıyor olmaktan çok mutluyum. Geçmişte bildiğimizin aksine eğitim öğretimin çok küçük yaşlarda başladığını biliyoruz. 2 ve 3’lü yaşlardan itibaren öğrenme başlıyor. Ülkemizde son yıllarda Anaokullaşma oranında adeta çığır açtık. Bu proje memleketimizin geleceği açısından oldukça önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken, bizde bu hedeflere katkı sunmaya çalışan bir iliz. Zat-ı alinizin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Başbakanlığı döneminde 80 ile olduğu gibi Afyonkarahisar’a da çok büyük emekleriniz var. Özellikle 2012 yılında Afyonkarahisar Ankara yolu kapanmışken sizlerin bizzat gelerek iş makinasının üzerinde yol açarken ilimize verdiğiniz sinerji dilden dile hala konuşulmakta. Böyle bir hizmeti şehrimize kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyor, projenin Anaokulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR BU TOPRAKLARDA HER ZAMAN ÖNEMLİ GÖREV İFA ETMİŞTİR”
Kendiaçısından Afyonkarahisar’ın çok önemli bir il olduğunu söyleyen eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’ın son yıllarda kalkınmada önde giden illerden biri olduğuna dikkat çekti. Yıldırım,“Cumhuriyet denince Afyonkarahisar en önce akla gelen ilimiz. Birinci dünya savaşından sonra Anadolu toprakları işgal edildiğinde Gazi Meclisimizin başlattığı İstiklal mücadelemizin zaferle sonuçlandığı yerimiz, ilimiz Afyonkarahisar’dır. Afyonkarahisar bu topraklarda her zaman önemli bir görev ifa etmiştir. Adeta doğuyla batının,kuzeyle güneyin buluştuğu kavşak noktasındaki güzel bir ilimiz. Doğal zenginlikleri, termal suyu, mermeri ve gıda ürünleri, hayvansal ürünleri ile sanayisiyle, üniversiteleri ile son yıllarda kalkınmada, önde giden illerimizden bir tanesidir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi son yıllarda açıldı ve büyük rağbet var. İki üniversitesi ile 50 bine yakın öğrencisi var. 8 organize sanayi bölgesi, havaalanı var ve İstanbul’a, Ankara’ya İzmir’e ve hatta Antalya’ya çok kolay ulaşım sağlanan bir ilimiz.” şeklinde konuştu.
“YOLLAR GÜZEL OLUNCA ZAFER
HAVALİMANI KULLANILMIYOR”
2002’de göreve geldiklerinde bölgede bölünmüş yol olmadığını söyleyen Yıldırım, Afyonkarahisar ile ilgili hatırasını anlattı. AK Parti’yi Afyonkarahisar’da kurduklarını hatırlatan Yıldırım, “Partinin kuruluşunu ilan etmek için Afyonkarahisar’ı seçmiştik. O gün ben İstanbul’dan Afyon’a ancak 8 saatte gelebildim. Bilecik üzerinden rampalarda kamyonların, tırların arkasından yavaş yavaş Afyon’a ancak gelebildim. O günler geride kaldı. Artık Ankara’ya iki saatten az bir sürede gidiliyor. İstanbul’a keza yine en fazla 3 buçuk saatte gidilebiliyor. O yüzden de Afyon Zafer Havalimanı da istediğimiz yoğunlukta çalışmıyor. Yoları bu kadar çok güzel yapınca insanlar Kütahya’ya gitmişken havaalanına gideceğine buradan devam edeyim İstanbul’a hemen varırım diye düşünüyor. Yol medeniyet, su medeniyet. Su medeniyetinin memleketi Afyon. Veysel Bey deyince su akla gelir. O da beraber bakan olarak Başbakanlığımda bizimle çalıştı, Afyon için, ülke için, güzel hizmetler yaptı. Aynı şekilde milletvekillerimiz Afyon’un sorunlarını çok yakından takip ediyorlar, güzel hizmetler yapıyorlar.” ifadelerine yer verdi.
“AMACIMIZ
SADECE OKUL
AÇMAK DEĞİL FARKINDALIK OLUŞTURMAK”
Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:
“Kızılay haftamızda çok önemli bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Merhum Zeynur Çetinkaya 52 yaşında vefat etti. Ailesi onun hatırasını bu anaokulunda yaşatmak istemiş. Çok anlamlı bir davranış tebrik ediyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin. “81 İle 81 Anaokulu” fikri 2016 yılında eşim Semiha Hanım ile planladığımız bir projedir. Projeyi Türk Kızılayı ile yapmak istedik. Çünkü Türk Kızılayı asırlık kuruluşumuz. Şimdilerde de en itibarlı Sivil Toplum Kuruluşu oldu. Dünya ülkelerinde büyük hayır işleri yapıyor. Yüzümüzün akı. Tüm Kızılay ekibine teşekkür ediyorum. 81 projenin 47’sinde çalışmalar başladı. 32’side tamamlandı. Amacımız sadece bir okul açmak değil aynı zamanda farkındalık oluşturmak. Ağaç yaşken eğilir. Bir binanın temeli sağlam olursa binada sağlam olur. Bu açıdan Anaokulu eğitimi oldukça önemli. Ben bir kez daha bu güzel hizmete vesile olan Türk Kızılayı ve projeyi başlayan Semiha Hanıma, maddi manevi katkı ile bu projelerin gelişmesine destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları resimleri Binali Yıldırım’a takdim etti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Yıldırım’ın daha önce geldiğinde Afyonkarhisar’da iş makinası kullanırken çektirdiği fotoğrafı çerçeveli bir şekilde Yıldırım’a hediye etti. Daha sonra Vali Gökmen Çiçek, Eski Başbakan Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Anaokulunun gezilmesinin ardından protokol üyeleri okul bahçesine fidan dikti. >> Kocatepe Haber Merkezi