• Haberler
  • Genel
  • “Yollar dayanıklı yapılsın” – Kocatepe Gazetesi

“Yollar dayanıklı yapılsın” – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının sonuncu birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda MHP Hocalar Üyesi Haydar Küçük, yolların kamyon ağırlığını taşıyacak kalitede yapılmadığını savundu İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşimi dün gerçekleşti. Performans Planı’nın oylamaya sunulduğu birleşimde, Plan MHP Hocalar Üyesi Haydar Küçük’ün ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Ret gerekçesini kürsüden açıklayan [&hellip]

"Yollar dayanıklı yapılsın"

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının sonuncu birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda MHP Hocalar Üyesi Haydar Küçük, yolların kamyon ağırlığını taşıyacak kalitede yapılmadığını savundu

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşimi dün gerçekleşti. Performans Planı’nın oylamaya sunulduğu birleşimde, Plan MHP Hocalar Üyesi Haydar Küçük’ün ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Ret gerekçesini kürsüden açıklayan Haydar Küçük, “2010 yılında 2011 yılının bütçesini yaparken Hocalar’ın 60 kilometre yolu vardı. Bu yolun 10 kilometresi gerçekleşti” dedi.
HARCANAN PARALAR İSRAF OLMASIN
2009’dan bu yana yapılan yolların 17 ton ağırlığına dayandığını aktaran Küçük, “Yapılan yollarımızda 2009’dan beri köy yolları 17 tonluk ağırlığa göre yapılıyor. Ama ülkemizde köy yollarında çalışan kamyonların en küçüğü 17 ton ağırlığı vardır, 8 ton da kendi ağırlığı bulunuyor. 25 tona çıkıyor. Yapılacak yollarımızın köy ve karayolları olarak ayrılması ve 50 tona dayanıklı olmasını talep ediyorum. Köy yollarına harcanan paralar israf edilmiş gibi geliyor” diye konuştu.
GELEN ÖDENEK SINIRLI
İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise İller Bankası’ndan gelen ödeneğin kısıtlı olduğunu, buna rağmen en büyük parayı yollara ayırdıklarını söyledi. Sel, “Bu sene köy yollarına ayırdığımız para 16 buçuk milyon lira civarında. Biz mümkün mertebe yollara fazla para ayırmaya çalışıyoruz. Ama İller Bankası’ndan gelen ödeneklerimiz belli. Gelen gelirlerimiz belli. Bütün arkadaşlarımız, bütün ilçelerimiz yollarının iyileştirilmesini istiyor. Her tarafa birden yetişme imkanımız yok” ifadelerini kullandı.
BETON ASFALT PAHALI
Sel, yapılan yollarla ilgili sorun yaşanması durumunda ilgili firmayı uyardıklarını, hukuki yollara da başvurduklarını hatırlattı. Sel, “Haydar Bey’in dediği gibi yolu beton asfalt yaptığınız zaman şimdi 400 kilometre yol yapabiliyorsak o parayla 100 kilometre yapacağız. 100 kilometre hangi ilçeye dağıtacağız? Herkes öncelikle kendi ilçesinin yollarının yapılmasını istiyor. Biz burada çalışan firmalara yazı yazıyoruz. Gerekli mahkemelere de verildi, bunları tazmin ettirmeye çalışıyoruz, Jandarma da kontrollerini sıklaştırdı” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme