Yolda kaçak mazot kabusu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da ele geçirilen bir tanker kaçak mazot, ilçeden şehir merkezine getirilirken vanasının patlaması ile yola açıldı. Araç sürücüleri, kaygan zeminde maddi hasarlı kazaların oluşmasına engel olamadı Edinilen bilgiye göre Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kamyonetin içerisine gizlenmiş bir tanker mazot ele geçirildi. Yakalanan mazot, bir görevli aracılığı ile şehir merkezine götürülmek üzere [&hellip]

Yolda kaçak mazot kabusu

Afyonkarahisar’da ele geçirilen bir tanker kaçak mazot, ilçeden şehir merkezine getirilirken vanasının patlaması ile yola açıldı. Araç sürücüleri, kaygan zeminde maddi hasarlı kazaların oluşmasına engel olamadı

Edinilen bilgiye göre; Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kamyonetin içerisine gizlenmiş bir tanker mazot ele geçirildi. Yakalanan mazot, bir görevli aracılığı ile şehir merkezine götürülmek üzere yola çıkartıldı.
Mazot yüklü 42 CCB 48 plakalı kamyonet, İzmir-Afyonkarahisar karayolu üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin yakınına geldiğinde ise, yola mazotu saçmaya başladı.
Durumu fark eden diğer araç sürücüleri, polise konuyu ileterek, aracın durdurulmasını söyledi. Şehir merkezine gelişte polisler tarafından durdurulan kamyonet, İl Özel İdaresi’ne ait garaja çekile-rek kontrol edildi. Kamyonetin durduğu yerde ise mazottan küçük bir göl oluştuğu gözlendi.
Öte yandan, mazotun döküldüğü yolu kullanan araçlar ise, ilerlemekte zorluk çekti. Mazotlu yolda, zaman zaman da maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Mazot nedeniyle kayganlaşan zeminde kaldırıma, elektrik direklerine ve mezarlık duvarına çarpan araçlar ise çekici marifeti ile yoldan kaldırıldı.
Belediye ekipleri ise, yolu önce suyla yıkamak istedi ancak, polisin uyarısının ardından yola kum dökülerek, diğer olası kazaların önüne geçilmeye çalışıldı.

Bakmadan Geçme