• Haberler
  • Genel
  • Yol yapım kriterleri konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Yol yapım kriterleri konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının dünkü 16’ncı birleşiminde de yol yapımı konusundaki esaslar ele alındı İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 16’ncısı dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak rapor hazırlamak üzere ilgili komisyonlara gönderildi. VALİNİN KÖY ZİYARETLERİ GÜNDEMDE Toplantı sırasında Meclis Başkanı Salih Sel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun il merkezi [&hellip]

Yol yapım kriterleri konuşuldu

İGM Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Toplantının dünkü 16’ncı birleşiminde de yol yapımı konusundaki esaslar ele alındı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 16’ncısı dün tamamlandı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak rapor hazırlamak üzere ilgili komisyonlara gönderildi.
VALİNİN KÖY ZİYARETLERİ GÜNDEMDE
Toplantı sırasında Meclis Başkanı Salih Sel, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun il merkezi köy ve beldelerdeki vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinlemek üzere yaptığı ziyaretleri hatırlattı. Sel’in bu sözleri üzerine MHP Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı köy ziyaretlerinde eşitsizliğin ortaya çıkabileceği görüşünü dile getirdi. İGM Başkanı Salih Sel, Vali Balkanlıoğlu’nun tüm köyleri kapsayan bir ziyaret programı yapmaya gayret ettiğini söyledi. Köy yollarına yönelik bilgilendirme yapan Salih Sel, merkezde 22.4 kilometre, Başmakçı’da 6.4 kilometre, Bayat’ta 5.8 kilometre, Bolvadin’de 8.2 kilometre, Çay’da 8 kilometre, Çobanlar’da 3.66 kilometre yol çalışması yapılacağını ifade etti.
YOL YAPIM KRİTERLERİ BELLİ
Yol yapımlarının belli başlı kriterler dahilinde yapıldığına işaret eden Meclis Başkanı Salih Sel şöyle konuştu: “Belli kriterler tespit ettik. Nüfus oranına göre parke taşı vereceğimizi söyledik. Yol konusunda da yol ağını, köy sayısını ve nüfus oranına göre hareket edeceğimizi ifade ettik. Ayırdığımız oranlarda bellidir. Bu oranların dışına çıkma şansımız yok. Arkadaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. Olumsuz görüş bildiren olmadı. Biz yapacağımız yolları da oranlar nispetinde belirledik. Her ilçenin ne kadar yol ağı varsa onları baz aldık. Önceden yol ağı kriteri yoktu. Biz bu kriter sonradan belirledik. Yollar konusunda hep olumlu tepki aldık. Arkadaşlarımızdan konuyla ilgili olarak kendilerine düşen miktar kadar bizlere bildirimde bulunmalarını istiyoruz.” Meclisin Kasım ayı 17’nci toplantısı bugün yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme