Yol ekibi, "doğru yol"da

Afyonkarahisar Belediyesi, bu yıl asfalt ve yol yapımı konusunda önemli bir başarı sağladı. Belediye, 160 bin ton dolaylarında sıcak asfalt işledi. Yapılan, tamir edilen ya da işlenen yolun uzunluğunun genel toplamı 150 kilometreyi buldu Afyonkarahisar Belediyesi, 150 bin ton sıcak asfalt işleme hedefiyle girdiği asfalt sezonunda 160 bin ton sıcak asfalt işledi. Şehiriçinde yapılan, onarılan [&hellip]

Afyonkarahisar Belediyesi, bu yıl asfalt ve yol yapımı konusunda önemli bir başarı sağladı. Belediye, 160 bin ton dolaylarında sıcak asfalt işledi. Yapılan, tamir edilen ya da işlenen yolun uzunluğunun genel toplamı 150 kilometreyi buldu

Afyonkarahisar Belediyesi, 150 bin ton sıcak asfalt işleme hedefiyle girdiği asfalt sezonunda 160 bin ton sıcak asfalt işledi. Şehiriçinde yapılan, onarılan ya da işlenen yolların uzunluğunun yekünü ise, neredeyse bir şehirlerarası yol kadar.
ASFALTTA HEDEF AŞILDI
Asfalt ve yol yapımı konusunda başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, “Sezon başında parke yollar, asfalt ve satih kaplama işlemlerinde bir hedef koymuştuk. 500 bin metrekare satıh kaplama yapacağız, 150 bin ton sıcak asfalt işleyeceğiz, 500 bin metrekare civarında parke yol ve kaldırım işi yapacağız diye söylemiştik. Mayıs-Haziran’dan şimdiye kadar çalışmalarımızı sürdürdük. Bu süreçte hedeflerimizi tutturduk. Sıcak asfalt olarak da şu an 160 bin ton civarına geldik. Hedefimizin üzerine çıktık” dedi.
EN AZ 150 KİLOMETRE İŞLENDİ
Afyonkarahisar’ın şehiriçi yollarında yapılan çalışmalarla yolların yenilendiğini hatırlatan Öztürk, “Yapılan iş genel olarak toplandığında, hem sıcak asfalt, hem satih asfalt olarak, beton parke yol olarak şehir içinde yol genişliği 8 ilâ 10 metre arasında olmak şartıyla en az 150 kilometrelik yolu biz işledik. Bu çalışmamızda biz de dahil olmak üzere 100 personel çalıştı” ifadelerini kullandı.
“ÖNCE BİZİM YERİ BİTİRİN” TALEBİ
Vatandaşın yolların bir an önce bitirilmesini istediğini belirten Öztürk, “Sıkıntı çektiğimiz zamanlar oldu. ‘Önce bizim yerimizi yapın’ talebiyle karşılaştık. Kendi talebinin önce yapılmasını istiyor. Oysa biz plan ve program dahilinde hareket ettik. Bizim bu başarıyı yakalamamızın en büyük nedenlerinden biri programlı planlı, disiplinli ve takım halinde çalışmamız geliyor. Sayın Başkanımız Burhanettin Çoban da bize maddi ve manevi destek verdi” diye konuştu.
KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR MI?
Yollarda altyapı çalışması için kazı yapan kurumlar arasında koordinasyon eksikliği konusunun zaman zaman gündeme geldiğini hatırlatan Öztürk, kurumların Afyonkarahisar’daki yetkilileri ile genel merkezlerdeki yetkililerin aynı pencereden bakmadığını kaydetti. Öztürk, şöyle devam etti:
“Kurumlarımızla ilgili koordinasyon konusu gündeme getiriliyor. Bazen kurumlarda çalışan arkadaşların da elinde olmayan sıkıntılar yaşadık. Her kurumun ihale şekli ve şartnamesi, ihale merkezi farklı. Yapılan işin özellikleri çok farklı, Telekom, Tedaş, Afjet, doğalgaz gibi kurumlarda çalışan arkadaşlar, kendi başlarına karar veremiyorlar. Genel merkez ne karar veriyorsa, onlar da bu kararı uyguluyorlar. Genel merkezdeki kişinin buraya bakışı ve duyarlılığı ile buradaki arkadaşlarımızın bakışı ve duyarlılığı çok farklı.”

AR-GE ile maliyet düştü

Afyonkarahisar Belediyesi Yol Birim Sorumlusu Kubilay Akın ise asfalt konusunda labaratuvarın gelişmesiyle Araştırma-Geliştirme faaliyetinin de başladığına dikkat çekti. Akın, buradaki incelemeler ve araştırmalar sonucunda 130 liralık asfaltı 100 liraya mâl ettiklerini vurguladı.

Kış hazırlıkları başladı

Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk, kış hazırlıklarına 1 ay önceden başladıklarını belirtti.
Vatandaşların kar temizliği konusunda, özellikle araç park ederken dikkatli olmalarını rica eden Öztürk, “Kış için hazırlıklarımıza başladık. Arkadaşlarımızla konuştuk. Hassas noktalar hariç tuz kullanmayı düşünmüyoruz. Kış boyunca yeterli olacak kimyasal maddemiz için ihaleye çıktık. Araç olarak da 3 kamyonumuza Karayolları’nın kullandığı kar bıçağı denilen üründen aldık, kamyonlara montaj yapılacak. Bu kamyonlara solüsyon tankı da koyacağız. Kar yağmaya başlar başlamaz bu maddeyi yollara sermeyi düşünüyoruz. Kar çalışmalarımızı öncelikli olarak yoğun ve ana caddelerde yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan, araçlarını kar temizliğini engellemeyecek, temizliği kolaylaştıracak şekilde park etmelerini, temizleme ekiplerine yardımcı olmalarını rica ediyoruz” dedi. Haber: MURAT ARISOY

Bakmadan Geçme