Yol çalışmaları yağışlar bitince başlayacak

İGM Haziran ayı toplantıları başladı. Toplantıda yol durumu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Faik Karakoç, yoğun yağışların ardından yol çalışmalarına başlanılacağını, lüzumu halinde meclisten ödenek talep edeceklerini söyledi İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu'nda 'HALKIN TERCİHİDEN ÜSTÜN GÜÇ YOK' [&hellip]

İGM Haziran ayı toplantıları başladı. Toplantıda yol durumu hakkında
bilgi veren Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Faik Karakoç, yoğun yağışların ardından yol çalışmalarına başlanılacağını, lüzumu halinde meclisten ödenek talep edeceklerini söyledi

Haber

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda

“HALKIN TERCİHİDEN ÜSTÜN GÜÇ YOK”

Toplatı açılışında konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban, meclisin Mayıs ayı toplantılarının ardından yapılan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlara vesile olmasını diledi. Çoban, “Son meclis toplantımızdan bu yana demokrasi tarihi ve tecrübesiyle dünyada her zaman önde ülkeler arasında yer almış ülkemizde iki seçim yapıldı. Birincisi milletvekili seçimleri, ikincisi cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Tabii en iyisi yapılana kadar en iyi rejim diyebildiğimiz demokraside halkın tercihinden daha üstün bir güç yoktur. Halkımız 14 Mayıs 2023 tarihinde kendini 5 yıl boyunca hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu, egemenliğin millete ait olduğu TBMM’ne tercih ettiği kişileri vekâleten gönderdi.” dedi.

“HDP HARİÇ HAYIRLI OLSUN”

İki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı seçildiğini belirten Çoban şöyle konuştu: “Halkımız 14 Mayıs 2023 tarihinde aynı zamanda 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanını seçmek içinde sandığa gitti. Cumhuriyet tarihinde ilk defa iki turlu bir seçim sonucu Cumhurbaşkanımızı seçmiş olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği şekilde 28 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Cumhurbaşkanımız sadece kendisine oy verenlerin değil 85 milyon vatan evladının Cumhurbaşkanı olarak inşallah 5 yıl boyunca ülkemizi yönetecek. Ben hem milletvekili olarak seçilen 600 milletvekili içerisinden HDP’yi ayırarak 550 milletvekilimize ve yine Afyon’umuzdan seçilen 6 milletvekilimize, İGM üyelerimize seçim sonucu hayırlı olsun diliyorum. Demokrasimize, ülkemize, insanımıza, halkımıza ve inşallah olursa da dünyadaki diğer milletlere, insanlara, ülkelere hizmet etmeyi Cenab-ı Hak onlara nasip eylesin. Seçimler hayırlı olsun.”

KÖKCÜR, SEL SONRASI YOL ÇALIŞMALARININ DURUMUNU SORDU

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülmek üzere, 2023 Yılı Program Harici İşler için, Genel Sekreterlik makamına yetki verilmesi konusu önce ilgili komisyonlarda görüşülecek. İGM Çay Üyesi MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, gündem dışı söz aldı. Haziran ayı toplantılarının hayırlı olmasını temenni eden Kökcür şunları söyledi: “Bende seçim sonuçlarının ülkemiz açısından hayırlı olmasını, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinin ülkemiz için katkılar sağlayacağına inandığımıı ifaderek ederek başarılar diliyorum. Aynı zamanda bu hafta içinde önemli bir şey daha oldu. Ben Fenerbahçeliyim ama Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyorum. Galatasaraylı arkadaşları da tebrik ediyorum. Yaklaşık 15 gündür yağışlar Afyonkarahisar’ımızda sel baskınlarına neden oldu. Gereken yol ve ulaşım hizmetleri çalışmaları için daha fazla bütçe rakamlarına ihtiyaç var mı?”

“ALT YAPI İÇİN ÖDENEK İSTEYECEĞİZ”

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Faik Karakoç, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “Son 20 gündür yoğun bir yağış alıyoruz. Yağıştan dolayı bozulan yollarımız var, altyapılarda sıkıntılar var. Bunlarla ilgili tedbirlerimizi alıyoruz. Ama büyük köprülerin yataklarında çok büyük problemler var. Bunlarla ilgili de DSİ Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütüyor, projelendirme yaptırıyoruz. Ama bu yağışlar böyle devam ederse sıkıntılar daha da büyüyecek. İllaki bütçemiz yetersiz altyapı ile ilgili yetersiz kalacaktır. Onun için de biz önlem alınması gereken yerlerin projesini yapıp ilgili bakanlıklarımıza göndereceğiz ödenekle alakalı. Yeni projeler yapıyoruz. Bir ödenek talebimiz olacak. Tabii onlardan gelmezse meclisimizden bu konuda yardım ve ödenek talebinde bulunacağız.”

“BAZI YERLERDE AĞAÇLARLA BİRLİKTE KAYMALAR VAR”

Faik Karakoç yol çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Haftasonu Çatallı Yaylası’nda olduğunu dile getiren Karakoç, “Hafta sonu Çatallı Yaylasında idim. Yaklaşık yüz metre uzunluğunda bin metrelik bir tepenin yarısının yola kaydığını ve yolunda kaydığını gördüm. Ama ifade ettiğim üzere yağışlar devam ettiğinden müdahale edemiyoruz. Kayma devam ediyor. Toprak çok fazla suya dönmüş. İçeride su sıkıntısı çok fazla devam ediyor. Aynı şekilde Yörükmezarı yolunda ağaçlarla birlikte kaymalar var. Bunlar büyük olanlar. Küçük çaplı merkez köylerimizde ilçe köylerimizde yolda yarılmalar ve aşırı yağıştan yollara moloz inmesi gibi çok büyük ihbarlar aldık. Müdahale edebilmek için yağışların kesilmesini bekliyoruz. Yağışlar devam ettikçe yol yapımında sıkıntılar yaşıyoruz. Makine girmiyor veya kaymalar devam ediyor. Bu yağışın durmasını beklemek zorundayız. Gerekli güvenlik önlemlerini alarak, büyük problem yaşadığımız yerlerde tek şerit veya alternatif yollar açtık. Yağışlar bittiğinde gerekli çalışmalar başlayacak.” dedi.

TALEPLER ÖNCE KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK

Hocalar ilçesinde 310 ada 1 parselde bulunan ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğüne, Gençlik ve Kültür Merkezi olarak kullanmak amacıyla tahsis edilen taşınmazın tahsis süresinin dolmasıyla yeniden tahsisi talebini komisyonlarda görüşülecek. Dazkırı ilçesi Çamlık Mahallesinde bulunan, mülkiyeti idareye ait, 326 ada 1 parsel numaralı 9.092,30 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, “eğitim tesis alanı” olarak kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğüne tahsisi oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi. Sandıklı ilçesine bağlı Başağaç köyünde Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan 2 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 4 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması konusu görüşülecek. Dinar ilçesine bağlı Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanması talebi komisyona gönderildi. Meclisin Haziran ayı toplantılarının ikinci birleşimi yarın sabah Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak. >>Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme