• Haberler
  • Genel
  • Yoğunlaştırılmış eğitim programı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

Yoğunlaştırılmış eğitim programı tamamlandı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’nün 6 ülkeyle ortak düzenlediği yoğunlaştırılmış eğitim programı tamamlandı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Yunanistan Girit Üniversitesinde, Erasmus Yoğunlaştırılmış Eğitim Programı (ERASMUS IP) paralelinde düzenlenen Uluslararası Ortak Eğitim Programı kapsamındaki kursa katıldı. “Yüklü Parçacık Optiği (CPOTS)” konulu programın ilki, 2011 yılında AKÜ Fizik Bölümü Çarpışma Fiziği (e-Col) Laboratuarı [&hellip]

Yoğunlaştırılmış eğitim programı tamamlandı

AKÜ’nün 6 ülkeyle ortak düzenlediği yoğunlaştırılmış eğitim programı tamamlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Yunanistan Girit Üniversitesinde, Erasmus Yoğunlaştırılmış Eğitim Programı (ERASMUS IP) paralelinde düzenlenen Uluslararası Ortak Eğitim Programı kapsamındaki kursa katıldı.
“Yüklü Parçacık Optiği (CPOTS)” konulu programın ilki, 2011 yılında AKÜ Fizik Bölümü Çarpışma Fiziği (e-Col) Laboratuarı çalışanlarının katılımıyla düzenlenmişti. CERN gibi hızlandırıcı teknolojilerin geliştirilmesine yardımcı olacak temel bilgilerin hem uygulamalı hem de teorik anlatımlarıyla pekiştirildiği program sonunda, Avrupa’daki üniversitelerarası ortak araştırma programlarının temellerinin atıldığı öğrenildi.
Konu hakkında AKÜ’den yapılan açıklamada; “İlki 4 ayrı ülkenin katılımıyla düzenlenen ERASMUS IP programı kapsamında bu yıl 6 ayrı ülkeden 8 üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü örnek bir proje daha başarıyla sonuçlandırıldı. Belirlenen bir konuda yoğunlaştırılmış kurs şeklinde öğrencilere ders vermek ve kültürlerarası etkileşimi sağlamak amacını taşıyan programa AKÜ ile birlikte Türkiye, Yunanistan, İspanya, Avusturya, Macaristan, İngiltere ve ABD’den 9 ayrı üniversiteden toplam 22 öğrenci ve 12 öğretici katıldı. Ortak bilimsel çalışmaların da temelinin atıldığı program kapsamında 10 iş günü ve her gün 7 saatlik yoğunlaştırılmış dersler verildi. Yüklü Parçacık Optiği (CPOTS) konusunda hem teorik hem de laboratuvar uygulamalı derslerin yapıldığı ve toplam 6 ECTS’lik ders yerine geçen program sonunda AKÜ Fizik Bölümü öğrencileri başarılı bir şekilde belgelerini aldılar.” denildi.
Ortak üniversite sayısı arttırılan ve halen devam eden programa AKÜ’den Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Proje Sorumlusu Prof. Dr. Mevlüt Doğan ile Aratırma Görevlisi Zehra Nur Özer öğretici olarak, AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinden Murat Yavuz, Çınar Bal ve e-Col Laboratuarında doktora çalışmalarına devam eden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Nimet Okumuş da öğrenci olarak katıldı. Ağustos 2013’te tekrar düzenlenecek programa AKÜ Fizik Bölümünün aynı projenin devamı ile 2012 Mart ayındaki proje başvurusunun kabul edildiği bildirildi. AKÜ, önümüzdeki yıl düzenlenecek programa yine öğretici ve öğrenciler ile katılım sağlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme