• Haberler
  • Genel
  • Yoğun yağış 18 yerleşim yerini etkiledi, Valilik tüm imkanları seferber etti

Yoğun yağış 18 yerleşim yerini etkiledi, Valilik tüm imkanları seferber etti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şiddetli yağış sonrası sel felaketi yaşanan yerleşim birimlerinde incelemelerde bulundu. Hiçbir vatandaşın sahipsiz olmadığını belirten Vali Güner, herkese devletin elinin uzatılacağını, oluşan zararın da en kısa zamanda giderileceğini söyledi Son günlerde ülke genelinde yaşanan sağnak yağmur sonucu oluşan sel felaketi, Afyonkarahisar merkezi, Sandıklı, Kızılören, Dinar, Şuhut ve İscehisar ilçeleri ile [&hellip]

Yoğun yağış 18 yerleşim yerini etkiledi, Valilik tüm imkanları seferber etti

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şiddetli yağış sonrası sel felaketi yaşanan yerleşim birimlerinde incelemelerde bulundu. Hiçbir vatandaşın sahipsiz olmadığını belirten Vali Güner, herkese devletin elinin uzatılacağını, oluşan zararın da en kısa zamanda giderileceğini söyledi

Son günlerde ülke genelinde yaşanan sağnak yağmur sonucu oluşan sel felaketi, Afyonkarahisar merkezi, Sandıklı, Kızılören, Dinar, Şuhut ve İscehisar ilçeleri ile köyleri başta olmak üzere 18 ayrı yerleşim yerinde de etkili oldu.
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, yoğun yağmurlar sonucunda etkili olan sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlanması için İlçe Kaymakamları ile kamu kurum kuruluşlarının yetkililerine talimat vererek olumsuz yönde etkilenen vatandaşlara her türlü desteğin verilmesini istedi. Vali Güner sel felaketinin yaşandığı ilçelere ait yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu.
VALİ GÜNER YERİNDE İNCELEDİ
Gittiği yerlerde sel felaketinde hasar gören yerlerin tespitinin yapılması ve acilen yaraların sarılması için talimatlar veren Vali Hakan Yusuf Güner’e incelemeleri sırasında, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur, Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Özşahin, İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Karayolları 31. Şube Şefi Yalçın Özgür, DSİ 183. Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya, DSİ Sondaj Şube Müdürü İsmet Kızıltepe ve doğal afetlerle ilgisi olan kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri eşlik ettiler.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Vali Hakan Yusuf Güner, son günlerde yoğun yağmur sonucunda oluşan selden olumsuz yönde etkilenen ve zarar gören yerleşim birimlerinde incelemelerde bulunmak üzere günün ilk saatlerinde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde toplantı yaparak bir kriz masası oluşturdu.
Buradaki toplantı sırasında bir konuşma yapan Vali Güner, hasar gören yerlerin derhal tespit edilmesi, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı gerekli önlemlerin alınması, sel afetinden etkilenen vatandaşların barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçları konusunda eksikliklerin giderilmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların güvence altına alınması, ekili ve dikili alanlardaki hasar tespiti ile kurtarma çalışmalarının hızlandırılması konusunda ilgililere talimatlar verdi.
KAMUYA AİT İŞ
MAKİNALARIDA TAKVİYE OLDU
Toplantının hemen ardından harekete geçen Vali Hakan Yusuf Güner ilk olarak Sandıklı ilçesi, daha sonra Kızılören, oradan Şuhut ve son olarak İscehisar ilçesinde sel felaketi sonrası olumsuz yönde etkilenen yerleşim alanlarında incelemelerde bulundu.
Gittiği yerlerde ilk olarak kaymakamlardan bilgiler alan Vali Güner, su yollarının kapanmasıyla evlere kadar ulaşan sel sularının bir an evvel boşaltılması için çalışmaların hızlandırılmasını isterken, bu çalışmalar sırasında gerekirse kamuya ait iş makineleri ile personelin tam kapasite çalışmasını, çalışmalar sırasında iş makinesi ile personele ihtiyaç duyulduğunda Valilik olarak çalışan ve araç takviyesi yapılacağını belirtti.
DEVLET ELİ UZATILACAK
Ziyaretler sırasında evlerinde ve işyerlerinde selden dolayı hasar oluşan vatandaşlarla birebir konuşan Vali Güner, hiçbir vatandaşın sahipsiz olmadığını, herkese devletin elinin uzatılacağını, oluşan zararın da en kısa zamanda giderileceğini, ilk olarak vatandaşlara barınma, yiyecek, giyecek yardımında bulunulacağını belirti.
FELAKET YÜCE MEVLADAN
GELDİ, SABIRLI OLUNMALI
Ziyaretleri sırasında vatandaşların istek, talep ve şikayetlerini dinleyen Vali Hakan Yusuf Güner, bu felaketin yüce mevladan geldiğini, sabırlı olunması gerektiğini, çok şükür ki can kaybının olmadığını, sadece mal kaybının olduğunu belirtti. Sel afetinde can kaybının olmayışının kendilerini az da olsa sevindirdiğini belirten Vali Güner, oluşan mal kayıplarının da de bir an evvel tespit edileceğini, Valilik olarak ve bağlı kurumlarca halkın yanında olduklarını, gereken her türlü maddi ve manevi desteğin kendilerinden esirgenmeyeceğini sözlerine ekledi.
ULAŞILMAYAN VATANDAŞ KALMAYACAK
Sel felaketinin başladığı andan itibaren tüm kurum ve kuruluşlar olarak çalışmalara derhal başlanıldığını belirten Vali Güner, “İlk andan itibaren sel felaketinin takipçisiydik. Müdahale edilmesi gereken yerlere en kısa zamanda müdahalemizi yaptık. Halen de çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda ulaşamayacağımız vatandaş kalmayacaktır. Bütün vatandaşlarımızın zararlarının giderilmesi hususunda gerekli işlemler yerine getirilecektir. Bu konuda herkesin içi rahat olsun, durum tespiti yaptıktan sonra tüm ihtiyaçları gidererek sorunların çözümü için çalışacağız. Dilerim ki yüce mevlam böyle bir afeti bir daha bizlere yaşatmasın ve bizleri daha büyüğünden korusun. Her zaman olduğu gibi yine halkımızla birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu birlik ve beraberliği iyi ve kötü günde koruyacağız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanındayız” dedi.
GENEL RAPOR OLUŞTURULACAK
Gün içerisindeki programı dahilinde Sandıklı ilçesi Kaplıca bölgesi ile bu ilçeye bağlı Alagöz, Yolkonak ve Ürküt köyü, Kızılören ilçesine bağlı Ekinova köyü, Dinar İlçesine bağlı Tatarlı Kasabası, Şuhut ilçesi merkez Gazipaşa Mahallesi, Atlıhisar ve Hallaç Köyleri, İscehisar İlçemsine bağlı Karakaya Köyü’nde incelemelerde bulunan Vali Hakan Yusuf Güner, yol güzergahı üzerinde sel felaketi nedeniyle evlerinde ve tarlalarında hasar oluşan vatandaşlarla da görüşürken, yardımlar konusunda kaymakamlıkların, taşkın koruma hususundaki konularda DSİ, yol ve köprülerin bakımı gibi hususlarda İl Özel İdaresi, tarla ve bahçe gibi yerlerdeki hasar tespitleri hususunda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce hasar tespiti çalışmalarının ivedilikle yapılmasını ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda çalışmalarının sonuçlandırılmasını isterken yapılan çalışmalar sonucunda genel bir rapor oluşturacaklarını belirtti.
İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
Sel afetine maruz kalan vatandaşlar, Vali Hakan Yusuf Güner’in yakın ilgi ve alakasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ederken, mal kayıplarının olduğunu, ancak can kaybının olmayışının kendilerini sevindirdiklerini, Vali Güner’in yanlarında olduğu ve kendilerinden desteklerini esirgemediği için teşekkürlerini sundular. Ayrıca kendilerine afetten kaynaklanan sorun ve sıkıntılar süresince yardımcı olan kamu kurum çalışanlarına teşekkür eden vatandaşlar bir ilin valisinin de ayaklarına kadar gelmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını, bu nedenle devlete ve millete Allah’tan zeval gelmemesi dileklerinde bulundular.
Sel afetine maruz kalan bölgeleri ve yerleşim yerlerini incelemelerinin sonunda, üzücü durum karşısında Valilik tarafından yapılabilecekler noktasında sel felaketine maruz kalan vatandaşların yaralarının sarılması için her türlü imkanın seferber edileceğini belirten Vali Güner vatandaşların her ne olursa olsun yanlarında olacağını, devletin varlığını her daim hissettireceğini belirtti. Vali Güner kent genelinde sel afetine maruz kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme