• Haberler
  • Genel
  • Yoğun gündeme edebiyat molası – Kocatepe Gazetesi

Yoğun gündeme edebiyat molası – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'dan yola çıkan ve tüm Türkiye'ye yayılan Sinada Dergisi'nin 3'üncü sayısı okuyucu ile buluştu. 50'yi aşkın yazar ve şairin, deneme, öykü ve şiirlerinin yer aldığı Dergi, bu sayıda Afyonkarahisar Ali Çağlar Anadolu Lisesi'nde 700 kitaplık bir kütüphane kurdu Adını Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinin tarihî isminden alan Sinada Dergisi Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin 3'üncü sayısı çıktı. [&hellip]

Yoğun gündeme edebiyat molası

Afyonkarahisar’dan yola çıkan ve tüm Türkiye’ye yayılan Sinada Dergisi’nin 3’üncü sayısı okuyucu ile buluştu. 50’yi aşkın yazar ve şairin, deneme, öykü ve şiirlerinin yer aldığı Dergi, bu sayıda Afyonkarahisar Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nde 700 kitaplık bir kütüphane kurdu

Adını Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinin tarihî isminden alan Sinada Dergisi Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin 3’üncü sayısı çıktı. Genel Yayın Yönetmenliği’ni Hasan Başdemir’in üstlendiği dergi, 3’üncü sayısı ile birlikte Türkiye genelinde 86 temsilciye ulaştı.
BU SAYIDA MARDİN VAR
“Kökleri Afyon’da, dalları tüm Türkiye’de” sloganını kullanan ve 3 ayda bir yayınlanan derginin İlkbahar nüshasında Mardin ve Süryaniler konusu işlendi. Şair-yazar Kahraman Tazeoğlu’yla yapılan röportajın yanı sıra 50’yi aşkan yazar ve şairin eserleri, dergide yayınlandı.
700 KİTAPLIK KÜTÜPHANE
Sinada Dergisi, ilk günden itibaren ilke edindiği “kütüphane kurma” geleneğini, bu sayıda da sürdürdü. Afyonkarahisar Ali Çağlar Anadolu Lisesi’nde 700 kitaplık bir kütüphane oluşturan Dergi gönüllüleri, kitap bağışı için tüm desteklere açık.
500 ESERDEN 50’Sİ SEÇİLDİ
Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, “İlk 2 sayımız 3 bin adet basıldı ve satıldı. Bu sayımızda da aynı basım adedini yakaladık. İlkbahar sayımız için 500 eser geldi, ancak 10’da birini kullanabildik” dedi.
EDEBİYAT GÖNÜLLÜLERİ
Başdemir, Sinada’nın edebiyat ve sanat gönüllülerinin dergisi olduğunu vurgulayarak “Burada eseri yayınlanan arkadaşlarımız, gönüllüler. Kimisi şiir yazıyor, kimisi fotoğraf çekiyor, kimisi hikâyelerini bize gönderiyor. Kültür dünyasında gönüllülerin ve gençlerin de bulunduğunu göstermeyi hedeflediğimiz dergimizin ayakta kalması için maddi destek de gerekiyor. Afyonkarahisarlı işadamlarının bu dergiye bigâne kalmayacağını biliyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme