YKS'deki Başarı Disiplinle Geldi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre Eşit Ağırlık'ta Türkiye 4'üncü olan ve Afyonkarahisar'a büyük bir gurur yaşatan Zeynep Nihan Türkel, yaşama sevinci, aldığı kararlar, konuşma hızı ve yetenekleri ile geleceğe şimdiden adım atıyor

Afyonkarahisar’ın son yıllarda merkezi sınavlarda elde ettiği derecelerle “şampiyonlar şehri” olma özelliği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda da devam etti. YKS sonuçlarına göre Eşit Ağırlık’ta Türkiye 4’üncüsü olan Zeynep Nihan Türkel, duygu ve düşüncelerini www.kocatepegazetesi.com ile paylaştı.

BİRİNCİLİK BEKLİYORDU

Babası Adem Türkel, annesi Nurgül Türkel, kardeşleri Seher Türkel ve Elif Gönül Türkel ile birlikte Kocatepe Gazetesi’ni ziyaret eden Zeynep Nihan Türkel, başarının disiplinle geldiğini söyledi. Türkel, “İlk 5, ilk 10 beklentim vardı. 1’incilik de olabilirdi, ama olmadı. YKS genel olarak disiplin gerektiriyor. Açık Lise’ye geçtiğim andan beri 1,5 yıldır düzenli bir şekilde çalıştım. Zor bir süreçten geçtik tüm arkadaşlarımız olarak. Disiplinli çalışmak başarının anahtarıdır” dedi.

Haber

YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA NET KARAR

Açık Lise’ye geçme sürecini de anlatan Türkel, “11’inci sınıfın ikinci dönemine kadar Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde okuyordum. 11’inci sınıfın başına kadar hiç meslek seçimi düşünmemiştim. 11’inci sınıfın başında doktorluk ya da mühendisliğin bana uygun olmadığını düşündüm. Eşit ağırlık üzerinde çalışmam gerektiğini düşündüm. En uygun kararın Açık Lise’ye geçmek olduğu kanısına vardım” ifadelerini kullandı.

“ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELDİ”

Adem Türkel ise kızıyla gurur duyduğunu vurgulayarak “Bir baba olarak böyle bir başarı dolayısıyla gururluyum. Yolunun açık olmasını diliyorum. Allah yardımcısı olsun.  Kızımız kendi disipliniyle çalışıyor. Açık Lise’ye geçtikten sonra kendi başına çalıştı. Hedefine ulaşmak için zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. Her sıkıntının ardından bir kolaylık olduğunu söyledim. Motivasyonunu bozmadı” dedi.

“YABANCI DİL PUANINDA DA DERECESİ VAR”

Nurgül Türkel ise kızının farklı başarısını da paylaşarak “Çok gururluyum, çok mutluyum. 1,5-2 yıl çok yoğun bir çalışma var. Önce Eşit Ağırlık’taki eksikliklerini tamamladı; yüzlerce video izledi. Konuları disiplinli bir şekilde çalıştı. Eşit Ağırlık’ta Türkiye 4’üncüsü oldu; ama Yabancı Dil Sınavı’nda da 278’inci oldu” diye konuştu.

3 YABANCI DİL BİLİYOR

Bunun üzerine Zeynep Nihan Türkel, küçüklüğünden bu yana yabancı dil öğrenmek için gayret gösterdiğini İngilizce, Almanca ve İspanyolca bildiğini kaydetti. Türkel ailesinin ortanca kızı Seher Türkel ise Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavında büyük başarı olarak kabul edilen yüzde 1’lik dilime girerek aileye gurur yaşattı.

Bakmadan Geçme