Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“YKS sınav sonuçları ürkütücü”

YKS sınav sonuçlarının ürkütücü

YKS sınav sonuçlarının ürkütücü olduğunu belirten DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, “2023 Türkiye’si iktidar kazansın diye Türkiye’nin kaybetmeye devam ettiği bir varıştır” dedi

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, YKS sınav sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.
“550 ÖĞRENCİ BARAJ
ALTINDA KALDI”
Sonuçları ürkütücü bulduğunu ifade eden Genel Başkan Uysal, 2023 Türkiye’sini ise “İktidar kazansın diye Türkiye’nin kaybetmeye devam ettiği bir varış!” olarak niteledi. Uysal, “YKS sonuçları açıklandı. Sonuç kaygı vermekten öte artık; ürkütücü. Üniversite adayları, 40 soruluk matematik testinde ortalama 5,5 fen bilimleri testinde ise 2,6 net yapabildi. 550 bin öğrenci barajın altında kalırken TYT’de başarı, yüzde 40’ı bulmadı. Peki, neden?” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİMDEKİ HAL
HERŞEYİ ANLATIYOR”
Liselerin, taban üretim merkezi haline getirildiğini belirten Uysal, “Eğitim kurumlarını bir ‘Siyasal Kamp’ olarak konumlandıran, kaybettiği tabanları ikame edebilmek için liseleri bir ‘Taban Üretim Merkezi’ haline getiren, getirmeye gayret eden, yolsuzluk, hukuksuzluk ve usulsüzlüklerini bir iman meselesi gibi savunacak nesil yetiştirme gayretine düşen iktidar anlayışıdır bu başarısızlığın sorumlusudur. Eğitimdeki hal aslında herşeyi anlatıyor. İktidarın rüyası olmasına karşın, gidişata bakınca biz demokratlar için, adalete inananlar için ‘kâbus’ olduğu kuşkusuz görünen ‘2023 Türkiye’si’ Türkiye’nin kazandığı değil, iktidar kazansın diye Türkiye’nin kaybetmeye devam ettiği bir varıştır. Her geçen gün kaybediyoruz. Geçmişi kaybettik; emekle, azimle, şevkle Cumhuriyet döneminde, öncesinde Tanzimat’tan bu yana sebatla biriktirdiklerimizi, ürettiklerimizi. Şimdi daha da fenasını, geleceğimizi kaybediyoruz.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti