Yırtıcı hayvanlar mezarlara zarar veriyor

Kocatepe Mezarlığı'na dadanan domuz ve benzeri yırtıcı hayvanlar kabirlere ve mezar taşlarına zarar verdi   Dağlarda gezen domuz ve benzeri yırtıcı hayvanlar kış aylarıyla birlikte şehre yakın bölgelere inmeye başladı. Özellikle Erkmen bölgesinde çokça rastlanan yırtıcı hayvanlar Kocatepe Mezarlığı'ndaki kabristanlara da zarar veriyor. Yiyecek ve bitki kökü aramak amacıyla kabristanlara geldiği belirtilen yırtıcı hayvanlar bazı [&hellip]

Kocatepe Mezarlığı’na dadanan domuz ve benzeri yırtıcı hayvanlar kabirlere ve mezar taşlarına zarar verdi

Dağlarda gezen domuz ve benzeri yırtıcı hayvanlar kış aylarıyla birlikte şehre yakın bölgelere inmeye başladı. Özellikle Erkmen bölgesinde çokça rastlanan yırtıcı hayvanlar Kocatepe Mezarlığı’ndaki kabristanlara da zarar veriyor.
Yiyecek ve bitki kökü aramak amacıyla kabristanlara geldiği belirtilen yırtıcı hayvanlar bazı mezarlara zarar verirken bazı mezar taşlarını da kırdı ya da devirdi. Şehit mezarlarının dahi yırtıcı hayvanların zararına uğradığına dikkat çeken hemşehrilerimiz, “Kocatepe Mezarlığı çevresi duvarla çevrili ama duvarın olmadığı yerler de var. Ya da duvarın boyunun kısa kaldığı bölgeler mevcut. Bu duvarlar tamamlanır, duvarının boyunun kısa kaldığı yerlerde de tel-çit yapılırsa yırtıcı hayvanların mezarlıklara zarar vermesi önlenir.” diyerek yetkililerden yardım istiyorlar. Afyonkarahisar Belediyesi görevlilerinin Kocatepe ve Bayraktepe Mezarlıklarında çevre güvenliği için harekete geçmesi bekleniyor.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme