Yine mi?.. – Kocatepe Gazetesi

Ankara-İzmir arasında inşa edilecek otoyolun Afyonkarahisar’dan geçmeyeceği iddialarının ardından bu sefer de Afyon-Konya Otoyolu'nun durumu gündeme geldi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan'a Ankara-İzimr Otoyolu ve Çay, Sultandağı Bölgesini Bay-pass edecek otoyol projesi olup olmadığını sordu.CHP'li Toptaş 'Afyonkarahisar ulaşımda kavşak noktasında bulunan bir kenttir. Yapılacak olan otoyollarla [&hellip]

Yine mi?..

Ankara-İzmir arasında inşa edilecek otoyolun Afyonkarahisar’dan geçmeyeceği iddialarının ardından bu sefer de Afyon-Konya Otoyolu’nun durumu gündeme geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’a Ankara-İzimr Otoyolu ve Çay, Sultandağı Bölgesini Bay-pass edecek otoyol projesi olup olmadığını sordu.
CHP’li Toptaş; “Afyonkarahisar ulaşımda kavşak noktasında bulunan bir kenttir. Yapılacak olan otoyollarla Şehir Merkezi ve gelişmekte olan İlçeler devre dışı edilerek kavşak olma özelliğini kaybedeceği endişeleri halkımızda tedirginlik yaratmaktadır” dedi.
KAÇ KİLOMETRE
UZAKTAN GEÇECEK?
Toptaş’ın soruları şöyle:
“Ankara-İzmir Otoyolu ne zaman bitirilecektir? Ankara-İzmir otoyolu Afyonkarahisar merkezine kaç kilometre uzaklıktan geçecektir? Ankara-İzmir otoyolu, Emirdağ, Bolvadin, İscehisar, Bayat, İhsaniye, Çay, Sultandağı, Şuhut, Sinanpaşa, Sandıklı, Dinar, Başmakçı, Evciler, Hocalar, Kızılören, Dazkırı ilçelerine kaçar kilometre uzaklıktan geçecektir? Bakanlık olarak, Şuhut ilçemize yakın bir noktadan İlleri birbirine bağlayan otoyol projesi için bir çalışma yapmakta mıdır? 4-Sultandağı, Çay ilçelerinin içinden geçen Afyon-Konya Yolu’nu bay-pass edecek yeni bir yol güzergahı planlıyor musunuz?” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme