• Haberler
  • Genel
  • Yılmaz: Küçük esnaf yaşatılmalı – Kocatepe Gazetesi

Yılmaz: Küçük esnaf yaşatılmalı – Kocatepe Gazetesi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, küçük esnaf ve sanatkarın ayakta kalma mücadelesi içerisinde desteklenmesi gerektiğini açıkladı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 20 MHP'li milletvekili ile beraber bakkal, terzi, berber, ayakkabıcı, kasap, manav, pazarcı esnafı gibi küçük esnaf ve sanatkârların yaşadığı sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için [&hellip]

Yılmaz: Küçük esnaf yaşatılmalı

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, küçük esnaf ve sanatkarın ayakta kalma mücadelesi içerisinde desteklenmesi gerektiğini açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 20 MHP’li milletvekili ile beraber bakkal, terzi, berber, ayakkabıcı, kasap, manav, pazarcı esnafı gibi küçük esnaf ve sanatkârların yaşadığı sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdiğini bildirdi.
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’de sayıları 2.000.000’u bulan 60 meslek grubundan küçük esnaf ve sanatkârların özellikle son yıllarda yaşadıkları ekonomik ve sosyal sıkıntılar dayanılamaz halde olduğunu dile getirdi. Yılmaz; “Yıllardır geçim mücadelesi veren küçük esnafımız ve sanatkârımız her gün birer ikişer kepenk kapatmak zorunda kalmaktadır. Sadece 2011 yılının ilk 9 ayında 116 bin 395 esnaf kepenk kapatmıştır. Ülkemizdeki en fazla istihdamı sağlayan, ekonominin temelini oluşturan, insanımıza para gözüyle değil birer aile gözüyle bakan bu esnaflarımız maalesef son 10 yıldır giderek büyüyen ekonomik krizin altında kalmıştır.” dedi.
Kayıtsız kalmak mümkün değil
Esnaf kesiminin hükümet tarafından acilen desteklenmesi, bankalara ve kamuya olan borçlarına makul taksitlendirmeler yapılması, faizi düşük veya faizsiz krediler verilerek rahatlatılması gerektiğini savunan MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz; “Büyük marketlere kimse karşı değil ancak bunların şehirlerin içinde mantar gibi türemesiyle birlikte içerilerinde sattığı ürünlerin çeşitliliği ile birçok meslek grubu sıkıntıya girmektedir. Alışveriş merkezlerinin de diğer unsurlarında yarattığı birçok sıkıntı bulunmaktadır. Esnafımızın yaşadığı sıkıntılara parti olarak kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu sebeple Milliyetçi Hareket Partisi mensubu 20 milletvekili ile birlikte Esnafın sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında acil olarak bir araştırma komisyonu kurulmasını istedik. Küçük esnaf ve sanatkârımızın sorunlarının çözülmesi ülkemizin kanayan yaralarından biri olan işsizliğinde çözülmesine ciddi katkı sağlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Bakkal açıklaması üzdü
Söz konusu önergede ise şu görüşlere yer verildi: “Çarşı, mahalle ve sokak aralarında faaliyet gösteren bakkal gibi küçük esnaf ve sanatkârların sorunları araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM içtüzüğünün 104. ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını arz ve talep ederiz. Daha önce mevcut eczaneleri tasfiye ederek, marketlerde eczane açmaya çalışan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi de çarşı, mahalle ve sokak aralarında yıllardır hizmet veren bakkallar ve diğer esnafları hedef almıştır. Bir alışveriş merkezi açılışında Başbakanın, bakkallarla ilgili yapmış olduğu açıklama toplumun tüm kesimini derinden üzmüştür.” denildi.
Devirleri gelecekte de kapanmayacak
TBMM Başkanlığına verilen önergenin devamında şu görüşlere yer verildi: “Dünden bugüne Türk toplumunun günlük hayatında başta bakkal dükkânları olmak üzere, çarşı, mahalle ve sokak aralarında hizmet veren tüm küçük esnaf ve sanatkârların önemi büyüktür. Ekmeğiyle ve sütüyle büyüdüğümüz bakkalların devri, ne şimdi nede gelecek dönemlerde kapanacaktır. Son 7 yıldır mahalle aralarına kadar giren büyük alışveriş merkezleri ve ekonomik krize karşı mücadele veren bakkal, terzi, berber, ayakkabı tamircisi, kasap, manav gibi sayıları 2 milyonu bulan ve yaklaşık 60 meslek grubundan oluşan küçük esnaf ve sanatkâr kesimi ve ailelerinin karşısına şimdi Başbakan yeni bir kriz olarak çıkmıştır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme