Yılmaz: İbretle, üzelerek takip ediyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin YIlmaz, AK Parti Milletvekili Halli Ürün’ün Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan hakkındaki iddialarını, hayretle ve üzelerek takip ettiğini söyledi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün son günlerde bazı yerel gazete ve televizyon ekranları ile internet sitelerinde İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan hakkında bir takım [&hellip]

Yılmaz: İbretle, üzelerek takip ediyorum

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin YIlmaz, AK Parti Milletvekili Halli Ürün’ün Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan hakkındaki iddialarını, hayretle ve üzelerek takip ettiğini söyledi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün son günlerde bazı yerel gazete ve televizyon ekranları ile internet sitelerinde İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan hakkında bir takım iddialarda bulunduğunu kaydeden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, seçilmiş bir milletvekili ile atanmış Vali ve Kaymakam hakkında söylediklerini dikkatle takip ettiğini söyledi.
Olayın aslı nedir
AK Parti Milletvekili Ürün’ün çok önemli ve manidar sözler sarf ettiğini dile getiren Yılmaz; “Konuyu tüm Afyonkarahisarlı hemşerilerim de ilgi ile takip ediyor. Çünkü konu Afyonkarahisarlıların bugününü ve yarınını yakından ilgilendiriyor ki, Sayın Milletvekili konunun çözümü karşısında, ‘aciz’ kaldığını söyleyerek; “Ben Afyonkarahisar-lılara ne diyeceğim”, Bu işbu kadar basit değil, olayı “Sayın Başbakana ve Sayın Cumhurbaş-kanına kadar götüreceğim.” diyor.
Sayın Cumhurbaş-kanına kadar götürülebilecek olan konu veya konuları tüm Afyonkarahisarlılar gibi bende merak ediyorum. Olayın aslı astarı nedir, neyi paylaşamıyorlar” şeklinde konuştu.
Bu sütüşme nereye kadar?
İktidarın Milletvekili ile iktidarın atadığı Vali ve Kaymakam arasındaki bu sürtüşme, didişme, tehdit ve yaylım ateşinin kesinlikle halkın yararına olmadığını ifade eden MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, “Bugün Vali, Kaymakam, İl Özel İdare Genel Sekreteri, yarın başka bir daire amiri veya memur, nereye kadar bu sürtüşme? Muktedir bir iktidar olmak, böyle olmasa gerek. Tüm Afyonkara-hisar halkını hassas olmaya, uyanık olmaya, çevrelerinde olup bitenleri takip etmeye ve de banane dememeye davet ediyorum. Gerek siyaset kurumunu ve siyasetçiyi yıpratmanın, gerekse devletin manevi şahsiyetini tahkir ve hakaret etmenin doğru bir davranış olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu.
Dedikodu değil icraat bekleniyor
Konu hakkında kamuoyunda bir bilgi kirliliği olduğuna dikkat çeken Yılmaz; “Afyonkarahisarlı sizden, dedikodu, tezvirat, hakaret, tehdit, sürtüşme değil karşılıklı saygı, hoşgörü, hakkaniyet ve şeffaflık içinde kaynakları ve zamanı israf etmeden icraat bekliyor. Muktedir olan bir iktidar siyasi kurumları ve kamu kurumları ile uyum içinde çalışarak halkına hizmet eder. Sizleri, Afyonkara-hisarlı hemşerilerimizi oyalamaktan vazgeçerek hizmet etmeye davet ediyorum. Bu konuyla ilgili olarakta kamu-oyunda bilgi kirliliğine son verecek ve konuyu sonlandıracak şekilde yetkililerden açıklama bekliyorum” diye konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme