• Haberler
  • Genel
  • Yılmaz HAYKOP kongresine katıldı – Kocatepe Gazetesi

Yılmaz HAYKOP kongresine katıldı – Kocatepe Gazetesi

MHP Milletvekili Kemalettin Yımaz, Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'nin 2011 Yılı olağan genel kurul toplantısına katıldı. Genel kurulda Ahmet Tintaş HAYKOP’a başkan seçildi Üretim kapasitesi artacak Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'nin (HAYKOP) 2011 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Garden Kale Otel'de düzenlendi. Toplantıda, Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği'nin çalışmaları ve sorunlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. [&hellip]

Yılmaz HAYKOP kongresine katıldı

MHP Milletvekili Kemalettin Yımaz, Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin 2011 Yılı olağan genel kurul toplantısına katıldı. Genel kurulda Ahmet Tintaş HAYKOP’a başkan seçildi

Üretim kapasitesi artacak
Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin (HAYKOP) 2011 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün Garden Kale Otel’de düzenlendi. Toplantıda, Afyonkarahisar Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği’nin çalışmaları ve sorunlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. HAYKOP Birliği 2010 yılı yönetim kurulu faaliyet raporu hakkında bilgi veren Birlik Danışmanı Veli Seçmen şöyle konuştu: “2011 yılında ortak olacak kooperatifler de dikkate alındığında üretim kapasitesinin de artması beklenmektedir. Üretici ortaklarımızın ürettiği sütler bugüne kadar münferit olarak ortak kooperatiflerce pazarlanmaktadır. Eğer toplam süt üreticilerimizi sağlıklı, kaliteli, soğutulmuş süte dönüştürülüp birlik olarak toplu ihale yöntemiyle pazarlamayı başarabilirsek en başta üretici ortaklarımız, kooperatiflerimiz ve birliğimiz çok önemli bir görevi yerine getirmiş olacaklardır.” dedi.
Hayvancılık ve tarım zorda
MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Türkiye’de kırmızı et üretiminde Afyonkarahisar’ın özel bir yeri ve önemi olduğunu belirtti. Afyonkarahisar’ın kırmızı et ve et ürünleri üretiminde merkez konumunda olduğunu belirten Milletvekili Yılmaz; “İlimiz de yaşayan insanlarımızın ithal et ile bugünlerde tanışıyor olmalarını büyük bir üzüntü ve kaygı ile takip ediyoruz. Üretim olmadan, öz kaynaklarımızı harekete geçirmeden problemi çözmek mümkün değildir. Hayvancılık yüzde 30, bitkisel üretim yüzde 70’i bulmuş durumdadır. Süt üretiminin sürdürülebilmesi için bir litre ham süt sattığınızda 2,5 kilogram yem alabilmelisiniz. Tarım ve hayvancılık gerçekten çok zora girmiştir. Hayvansal üretimi artırmak ve verimli hale getirmek gerekmektedir. Bunun için girdi-maliyet fiyatları kontrol altına alınmalı, yem fi-yatları sübvanse edilmelidir. Bazı illerde uygulanan karkas ete kilo başına 1. TL destek pirim bütün illerimizde uygulanmalıdır. Yeni yönetimin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Yılmaz plaket verdi
Tarımsal Destekleme Kalkınma Koordinatörlüğü (TKDK) İl Koordinatör Metin Şehitoğlu bir konuşma yaptı. Üreticilerin bir araya gelmesi ve birlikte olmasıyla kendilerinin Avrupa Birliği Kuruluşları olarak üreticiye destek olduklarını söyledi. Şehitoğlu, memleket için atılacak her adım da katkı sunmak istediklerini, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. HAYKOP Birliği yeni Başkanı Ahmet Tintaş ve HAYKOP Birliği Başkan Yardımcısı Ali Tek Tek’e, MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz tarafından plaket verildi. Toplantıya; TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Kooperatif Başkanları, Belediye Başkanları ve muhtarlar katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme