• Haberler
  • Genel
  • Yılmaz, Fransa Dostluk Grubu’ndan istifa etti

Yılmaz, Fransa Dostluk Grubu’ndan istifa etti

TBMM Türkiye-Fransa Dostluk Grubu üyesi 8 MHP'li milletvekili, Fransa Senatosu'nda kabul edilen soykırım yasa tasarısı üzerine Dostluk Grubundan istifa etti. İstifa eden milletvekilleri arasında MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da bulunuyor MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı'na bir yazı gönderdi. Yazıda, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu üyesi MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, [&hellip]

Yılmaz, Fransa Dostluk Grubu'ndan istifa etti

TBMM Türkiye-Fransa Dostluk Grubu üyesi 8 MHP’li milletvekili, Fransa Senatosu’nda kabul edilen soykırım yasa tasarısı üzerine Dostluk Grubundan istifa etti. İstifa eden milletvekilleri arasında MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da bulunuyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Yazıda, Türkiye-Fransa Dostluk Grubu üyesi MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Kemalattin Yılmaz, Adana Milletvekili Ali Halaman, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Manisa Milletvekili Sümer Oral ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’in Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören düzenleme Fransa Meclisi’nde onaylandıktan sonra üyeliklerini bu düzenleme Senota’da reddedi-linceye kadar askıya alınmasını talep ettiği hatırlatıldı. Yazıda ayrıca, “Fransa Senatosunun sözde soykırım iddialarını reddetmeyi suç sayan kanunu kabul etmiş olması nedeniyle Fransa Dostluk Grubuna üye milletvekillerimiz dostluk grubundan istifa etmişlerdir” denildi.
TBMM Başkanlığına verilen Doğru, Dedeoğlu, Yılmaz, Halaman, Yılmaz, Oral ve Belen’in istifa dilekçelerinde, “Ülkemizde ve milletimize yönelik tek yanlı, haksız ve asılsız ithamları reddetme özgürlüğünü ortadan kaldırmayı amaçlayan Fransa Ulusal Meclisi’nin gündemine alınan hasmane kanun çalışmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Böyle bir girişim tarihimiz ve milletimiz nezdinde yok hükmündedir. Fransa Ulusal Meclisinin söz konusu karar tasarısını gündeme alarak kabul etmesi dostluk ilişkisinin ötesinde hasmane bir tutum olduğu açıktır. Bu düşüncelerle üyesi bulunduğum Türkiye-Fransa Parlamento Dostluk Grubunun anlamı kalmadığından üyelikten istifa ediyorum” denildi.
Kalacı’nın verdiği istifa dilekçesinde ise tasarının evrensel hukuk ve demokratik değerlerle bağdaşmadığı belirtilerek şöyle denildi:
“Fransa katliam ve soykırım uygulamaları arıyorsa kendi kirli ve kanlı tarihine baksın. Türk milleti, dün Anadolu topraklarını işgal eden Fransızların Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Şanlıurfa’da yaptığı zulmü ve katliamları hiç unutmamıştır. Nasıl ki Türk milleti Kurtuluş Savaşı’nda Fransa’ya gerekli dersi vermiş ve geldiği gibi geri göndermişse, bugün kabul ettikleri kararın bedelini de Fransa’ya en ağır şekilde ödettireceğinden kuşkuları olmasın.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme