• Haberler
  • Genel
  • Yılmaz, Baykan’ı ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

Yılmaz, Baykan’ı ziyaret etti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisarlı Dünya 3’üncüsü sporcu Münevvere Yılmaz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı makamında ziyaret etti Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 15-21 Mayıs 2012 tarihinde Portekiz'de yapılan Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada Dünya 3’ncüsü olan özel sporcu Münevvere Yılmaz’ı kabul etti. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği Afyon ziyareti sırasında [&hellip]

Yılmaz, Baykan'ı ziyaret etti

Afyonkarahisarlı Dünya 3’üncüsü sporcu Münevvere Yılmaz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı makamında ziyaret etti

Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 15-21 Mayıs 2012 tarihinde Portekiz’de yapılan Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda gülle atmada Dünya 3’ncüsü olan özel sporcu Münevvere Yılmaz’ı kabul etti. Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği Afyon ziyareti sırasında tanıştığı ve kısa süre sonra Dünya 3’ncülüğü kazanan Münevvere Yılmaz, çok sevdiği Genel Müdür Baykan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Münevvre Yılmaz’ın babası ve annesi Hanife Yılmaz ile antrenörü Oğuz Özavar da yer aldı.
Engeller her zaman aşılır
Münevvere’nin kendisini ziyaretinden çok memnun olduğunu belirten Baykan, “Engeller her zaman aşılır. Bazı çocuklarımız engelli olsalar bile iyi yönlendirmeyle, eğitimlerine özen göstermekle ve onlarla yakından ilgilenmekle onları iyi yerlere taşıyabiliriz. Münevvere gibi evlatlarımızın engelleri aşabileceğini göstermesi bizleri hem umutlandırıyor, hem de gururlandırıyor. Bizler, engellilerimizi kapadıkları evlerinden ne kadar dışarı çıkarabilrsek, üstümüze düşen görevi o kadar iyi yapmış oluruz. Türkiye’de engelli bilincini hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. Münevvere gibi sporcularımız da örnek başarılarıyla bizlere yardımcı oluyor. Bu anlamda Münevvere’nin ailesine, öğretmenine ve antrenörüne teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.
“Sporla kendİMİ buluyorum”
Dünya üçüncüsü özel sporcumuz Münevvere Yılmaz, spor yapmanın hayatına çok şey kattığını belirterek, “Daha önceden halk oyunları yapıyordum. Sonra kareteye başladım. Annem ve hocam gülle atmada başarılı olabileceğimi gördü. Sonra bu sporu yapmaya başladım ve çok başarılı oldum. Spor yapmak benim en sevdiğim şey. Spor sayesinde kendimi buluyorum. Birçok arkadaşım evlerinde otururken ben yarışmalara katılıyorum ve çok mutlu oluyorum. Bütün engelli çocukları spor yapmaya çağırıyorum” dedi.
“Kızım İÇİn güllelerİ sırtımda taşıdım”
Münevvere Yılmaz’ın annesi ve Afyonkarahisar Zihinsel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanife Yılmaz, kızıyla 10 yıldır çeşitli branşlarda spor yaptıklarını söyledi. Kızının 3 yıldır gülle sporuyla ilgilendiğini anlatan Yılmaz, “Münevvere, yaklaşık 2 yıldır hocası Oğuz Özavar ile çalışıyor. Münevvere’nin formunu koruması için eve ağırlık aldım. Evde de çalışıyoruz. Beraber dışarı çıkıp ip atlıyoruz, top oynuyoruz. Münevvere haftanın 3 günü salonda, 3 günü de statta çalışıyor. Kızımın dünya üçüncüsü olması büyük mutluluk. Kızıma destek olmak için bazen gülleleri sırtımda taşıdım. Sırtımda dört gülleyi taşıyarak antrenmana gittik, geldik. Çok şükür hedefimize ulaştık” diye konuştu.
Özavar: “Münevvere
başarılı bİr sporcu”
Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Oğuz Özavar da, 2 yıldır çalıştırdığı Münevvere’nin hayatının sporla çok değiştiğini ifade ederek, “Münevvere, Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası’nda hem Afyonkarahisar’ı hem de Türkiye’yi temsil etti. İlk defa uluslararası bir şampiyonaya katıldı. Münevvere adeta çığır açtı. Çünkü Afyonkarahisar’da Münevvere gibi özel durumda olan birçok çocuk var. Münevvere’nin bu derecesinden sonra özel durumdaki çocukların aileleri de bu konuda istekli olacaklardır. Bu sayede özel durumdaki çocuklar spora başlayacaktır. Spora başladıktan sonra Münevvere’nin sosyal hayatında müthiş değişiklikler oldu. Sosyal hayatında gözlemlediğimiz değişiklikte sporun etkisi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme