• Haberler
  • Genel
  • 'Yıllık bütçemiz 2 milyon doları geçmiyor'

'Yıllık bütçemiz 2 milyon doları geçmiyor'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri 'Sorunlu Çemberler' projesi kapsamında bu hafta Torku Konya Basketbol Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor yetkilileriyle görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Aycan Şarlı, yıllık bütçenin 2 milyon doları geçmediğini aktardı Torku Konya Basketbol Kulübü adına Genel [&hellip]

“Yıllık bütçemiz 2 milyon doları geçmiyor”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Sorunlu Çemberler” projesi kapsamında bu hafta Torku Konya Basketbol Kulübü ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor yetkilileriyle görüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Aycan Şarlı, yıllık bütçenin 2 milyon doları geçmediğini aktardı

Torku Konya Basketbol Kulübü adına Genel Menajer Yaşar Berber ve Baş Antrenör Aziz Bekir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına ise Basketbol Takımı Antrenörü İlker Salman ve Genel Menajer Aycan Şarlı proje yürütücüsü öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.
“KULÜPLER ZOR TUTUNUR”
Sponsor olmadığında spor kulüplerinin zor tutunacağını aktaran Torku Konya Basketbol Takımı Genel Menajeri Yaşar Berber, “Türkiye’de bundan sonra sponsorlar olmadıkça artık spor kulüpleri zor tutunur. Gelirlerimizi ana sponsorlarımız, salona aldığımız reklamlar, iddia gelirleri, televizyon gelirleri, isim sponsor gelirlerinden sağlıyoruz. Bu sene Afyon’un ikinci ligde takımı var. Bu Afyon’a bir hareketlilik getirdi basketbol hususunda. Şu an düşme tehlikesi var ama inşallah kurtulur. Afyon Belediyesi’nin ve Kocatepe Üniversitesi’nin iş birliği ile Afyon’a ilk defa ligde olması nedeni ile yıllardır futbolun ardından bir basketbol seyircisi getirdi. O basketbol seyircisi umarım devam eder.” dedi.
“TÜRKİYE ÖNEMLİ
ÜÇ LİG’DEN BİRİ”
Türkiye’nin dünya sıralamasında üç önemli ligden biri olduğunu belirten Torku Konya Basketbol Takımı Baş Antrenörü Aziz Bekir, “Türk Basketbol Ligi de en önemli üç ligden biri. Yirmi üç sene önce Türkiye’ye geldiğimde çok büyük bir fark vardı; ne Türkiye basketbol ligi güçlüydü ne milli takım güçlüydü ne de alt yapı güçlüydü. O yüzden rahatça şunu söyleyebiliriz Türk Basketbolu, Avrupa ve dünyanın en önemli basketbol camialarından bir tanesidir.” ifadesine yer verdi.
“AVRUPA’DA YÜKSELEN
LİGLERDENİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü İlker Salman, “Şu anda ciddi olarak gelişmekte olan bir Türk Ligi özellikle son 2-3 senedir hem bütçe anlamında hem de organizasyon anlamında sürekli ilerleyen Avrupa’da da yükselen liglerden bir tanesiyiz.”
“AFYON BELEDİYESİSPOR KULÜBÜ’NÜ
1. LİG’DE GÖRMEK İSTİYORUZ”
Afyon Belediyespor’u 1. Lig’de görmek istediklerini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Menajeri Aycan Şarlı, “Gelirlerimizi kulübümüze sponsor olan firmaların bize sağlamış olduğu bütçe doğrultusunda sağlıyoruz. Yıllık toplam bütçemiz, oyuncu bütçesi ve genel bütçe olarak toplam 2 milyon doları geçmiyor. Bunu da oyuncu transferleri, idari ve teknik kadronun transferleri, deplasman giderleri ve malzeme giderleri olarak değerlendiriyoruz. Sizlerin de Afyon Belediyesi olarak bir basketbol takımınız var. Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde o takımınızı desteklemenizde büyük yarar var, bizler de Afyon Belediyesi Spor Kulübü’nü 1. Lig’de görmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme