Yılkı Atları doğaseverlerin ilgi odağı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ Tabiat Parkı'nda yaşam süren yılkı atları doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelip tabiat parkında kamp yapan doğa tutkunları,  yılkı atlarını gözlemlemek için erken saatte uyanıp yılkı atlarının yolunu gözlemliyor. Daha önce yük taşımacılığında yada yarış atı olarak kullanılan ve daha sonra doğaya salınan yılkı atlarının sayıları [&hellip]

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ Tabiat Parkı’nda yaşam süren yılkı atları doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelip tabiat parkında kamp yapan doğa tutkunları,  yılkı atlarını gözlemlemek için erken saatte uyanıp yılkı atlarının yolunu gözlemliyor. Daha önce yük taşımacılığında yada yarış atı olarak kullanılan ve daha sonra doğaya salınan yılkı atlarının sayıları bilinmiyor. Sürü halinde dolaşan atlar, yalnızca sabah saatlerinde gölden su içmek ve otlamak için geldiklerinde görülebiliyor.
ANTALYA’DAN ATLARI GÖRMEYE GELDİLER
Antalya Karavan ve Kamp Derneği Başkanı Bünyamin Tokmak ve çok sayıda arkadaşı karavanlarıyla Akdağ Tabiat Parkı’nda kampa girdiklerini söyledi. Yılkı atlarını görmek için erken saate uyandıklarını söyleyen Tokmak, şöyle konuştu:
“Sabah 5.30 civarında uyandık. Akdağ Tabiat Parkı’nda bulunan yılkı atlarının su içmelerini gözlemlemek için göl kenarında bekledik. Birkaç kişi vardık. Sanırım bizi fark ettiler bu yüzde suya çok yaklaşmadılar. Biz onlara biraz yaklaştık. Bol bol fotoğraf çektik. Yaklaşık 70 kadar at gördük. Belki aralarında yük taşımacılığında yada yarış atı olarak kullanılan ve işleri bitince doğaya salınan atlar olabilir.”
“İTAAT EDİYORLAR GİBİ”
Atlarında bir ata itaat eder gibi olduğuna şahit olduklarını söyleyen Tokmak, “Çok ilginç, sürü halinde geziyorlar. Başlarında bir liderleri var. Zannediyorum onun uyarıları ile biz yaklaştıkça onlar uzaklaştılar. Onlarda da bir lider var ve onlarda liderlerine kayıtsız şartsız itaat ediyorlar gibi gözlemimiz oldu. Keyifli bir gün oldu bizim için. Hem fotoğraf hem görüntü çektim. Yarın sabahta erken kalkıp yeniden atları gözlemleyeceğim.” dedi.
“BÜYÜKŞEHİRLERİN
STRESİNDEN KURTULDUM”
Doğa tutkunu olan Ekrem Kasalar ise uzun yıllar Balkanlar’da görev yaptığını ve Akdağ’ın zenginliklerine hayran kaldığını söyledi. Atları izlerken dinlendiğini ve huzur bulduğunu söyleyen Kasalar, “Büyükşehirlerin stresinden buraya gelip, sabahın erken saatinde uyanıp yürüyüş yaptım. Burada huzuru buldum. Bu bizim en doğal hakkımız. Yılkı atlarını seyretmek için erken saatte uyandım. Onların koşturmasını, otlamasını, kişnemesini seyrettim. Çok güzel bir ortamdı. Burada çok mutluyum. Büyük şehirlerin stresinden, oradaki çalışma ortamının getirdiği olumsuz durumlardan kurtulmanın en güzel yolu buraya gelmek. Doğayı sevenleri, sessizliği sevenleri buraya bekliyoruz. Telefonun çekmediği bu güzel doğal ortama gönül rahatlığı ile gelebilirler.” İfadelerini kullandı. >>Nail Azbay’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme