Yıldız: Yatırımlar iki buçuk kat arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar'daki temasları çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Yıldız, Afyon'a yapılan yatırımların arttığına dikkat çekti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Merkezi hükümetle birlikte yerel yönetimlerin oluşturduğu güç birliğinin olumlu sonuçlarını Afyonkarahisar’da gördüğünü belirten Bakan Taner Yıldız, Enerji Bakanlığının da Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımların [&hellip]

Yıldız: Yatırımlar iki buçuk kat arttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar’daki temasları çerçevesinde Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Yıldız, Afyon’a yapılan yatırımların arttığına dikkat çekti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret etti. Merkezi hükümetle birlikte yerel yönetimlerin oluşturduğu güç birliğinin olumlu sonuçlarını Afyonkarahisar’da gördüğünü belirten Bakan Taner Yıldız, Enerji Bakanlığının da Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımların geçtiğimiz yıla oranla 2 buçuk5 kat artış gösterdiğine dikkat çekti. Afyonkarahisar hakkında Bakan Taner Yıldız ve beraberindekileri bilgilendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kentin birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Çoban, “Afyonkarahisar tarihi bir şehir. Friglerden, Lidyalılardan, Hititlerden, Roma İmparatorluğundan, Bizans İmparatorluğundan, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğundan izleri kentimizin her yanında görebilirsiniz. Afyonkarahisarımız yakın tarihimizde Türkiyemizin kurtuluşuna ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Bilindiği gibi Mustafa Kemal Atatürk 25 Ağustos günü Şuhut’tan Kocatepe’ye çıkarak silah arkadaşlarıyla birlikte ilk meşaleyi Afyonkarahisar’dan yakmıştır ve taarruz ilimizden başlamıştır. 27 Ağustos sabahı Türk güçleri büyük mücadeleler sonrası ilimizi kazanmıştır. Buradan düşman kovalanarak 30 Ağustos günü Dumlupınar’da düşmana son darbe vurulmuştur ve tamamen bölgemizden kovulmuştur. Dolayısıyla bu topraklar Cumhuriyetimizin kurulmasına ev sahipliği yapan topraklardır” diye konuştu.
Termal turizm öne çıkıyor
Termal turizmiyle ön plana çıkan Afyonkarahisar’ın son yıllarda bu yönde büyük gelişim gösterdiği dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle konuştu; “İlimiz-de şimdiye kadar tarım ve hayvancılık en büyük geçim kaynağını oluştururken, son yıllarda termal turizm ve mermer madenciliğe dayalı sanayi çok gelişti. Özellikle Roma İmparatorluğu döneminde tüm Roma’nın mermer ihtiyacı İscehisar bölgemizden karşılanıyordu. Tabi Afyonkarahisar mermercilikteki bu tecrübesini tüm Türkiye’de hatta dünyadaki ne kadar maden, mermer ve doğaltaş ocağı varsa oralara aktarmıştır. Afyon adını haşhaş bitkisinden almaktadır. Haşhaş hala önemli bir ürünümüzdür. Bunun yanında tabi lokumumuz malum sucuğumuz, kaymağımız ve vb ürünlerimiz ile gıda konusunda da iddialı bir kentiz.”
Belediye’nin yatırımları arttı
Afyonkahisar Belediyesi’nin yaptığı yatırım miktarları hakkında da Bakan Taner Yıldız’ı bilgilendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yatırım oranlarında ciddi miktarda artış olduğunu vurguladı. Yıllık ortalama 8-10 milyon lira yatırım yapabilen bir belediye iken geçtiğimiz yıl 26 milyon lira yatırım yapıldığına dikkat çeken Başkan Çoban, “Bu seneki yatırım hedefimiz ise 30 milyon lira idi. Hedefimizi şimdiden aştık. Sanıyorum 35-40 mil-yon liralık bir yatırım tutarına ulaşacağız. Tabi bu gelir artışı hükümetimizin ve sizlerin iyi çalışması sonucu oluşu-yor. Bizim en büyük gelirimiz İller Bankası payıdır. İller Bankası payımızda geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 30-40 oranında bir artış sağlandı. Bu tamamen hükümetimizin çalışmalarından kaynaklanan bir durumdur. Ayrıca devletimiz büyüdükçe yatırımlar artıyor. Örneğin yapılan inşaat sayısı artıyor. Dolayısıyla bizim inşaatlardan aldığımız alt yapı katılım paylarında da artış oluyor. Bunun yanında bizde gelirleri artırıcı, giderleri azaltıcı önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak, bunları yatırıma dönüştürdük. Böylelikle 8-10 milyon liradan 30 milyon liralık yatırım yapabilen bir belediye haline geldik. Belediyemizin ne çalışanlara, ne vergi dairesine, ne sigortaya ne de Tedaş’a hiçbir kuruma kuruluşa borcu yoktur. Sadece İller Bankasına olan borcumuz var. O da bizden önceki dönemlerde alınan borçtur. Biz bu yatırımları yaparken de ne özel bankalardan ne de İller Bankasından tek kuruş kredi almadık. Bu sene merkezimizde çok güzel yer altı yatırımları var. Bunların içinde size bağlı bir kurum olan Tedaş’ta yatırım yapıyor. Afyonkarahisar’da Tedaş özelleşti ama bu tür yatırımlar tamamen Ankara yatırımı olduğu için sizlerin gönderdiği ödeneklerle, bütçelerle bu yatırımlar yapıyor. Geçen yıl başlayan havai hatların yer altına alınması çalışmalarının ilimizin her tarafına olması için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Çoban ayrıca sokak aydınlatmalarının artırılması için Bakan Taner Yıldız’dan destek istedi.
Bakan’dan sinerji vurgusu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise “Aydınlatmalarda özel sektörün yaptığı yatırımların tarafımızdan kontrol edilip, fonlandığını söylememiz lazım. Özellikle şimdiye kadar tarımsal sulamada çiftçilerimizin borç yapılandırılması sırasında faizlerinin silinmiş olması, elektrik borçları ile alakalı sıkıntıya düşen vatandaşlarımıza kolaylık gösterilmiş olması bunların her birisi inşallah daha iyi bir enerji sektörü ve daha kaliteli ve rekabetçi ortamda vatandaşımıza daha iyi hizmet yapan bir sektörü doğurmuş olacak. Hepimizin gayreti bu yöndedir” diye konuştu.
Bakanlık’ın yatırımları katlandı
Afyonkarahisar’a yapılan elektrik dağıtım hizmetleri ile ilgili yatırımları 2011 yılında 2.5 katına çıkardıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, söz konusu yatırımların önümüzdeki yılda devam edeceğini dile getirdi. Şehir içinde kalan görüntü ve trafiği olumsuz yönde etkile-yen yapılanmaların düzenleneceğini ifade eden Bakan Yıldız, “Bu düzenlemelerle Başkanımızın işini kolaylaştıranlardan olacağız. Afyonkarahisar’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi jeotermal kaynaklarının zengin olması, doğalgazın Afyonkarahisar’da bulunmuş olması. Bunlar havası temiz ve yaşanabilir bir Afyonkarahisar için son derece önemli. Belediye’nin yaptığı bütün çalışmaları daha da anlamlı hale getiriyor. Merkezi hükümetle beraber yerel yönetimlerin güç birliği yapmış olmasının olumlu sonuçlarını hep beraber almış olacağız” ifadelerini kullandı.
Ramazan temennisi
Son olarak tüm Afyonkarahisarlıların Ramazan ayını kutlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Sizinde bildiğiniz gibi Ramazan ayına giriyoruz. Bu bereketli ay üzerimize düştü. Pazartesi gününden itibaren oruçlu olacağız. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin güzel bir Ramazan ayı geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah dostluğun, kardeşliğin, barışın daha çok perçinlediği bir rahmet ayını hep birlikte yaşayacağız” dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın makam odasında bulunan kent manzarası fotoğraflarına hayran kalan Bakan Taner Yıldız, Afyonkarahisar’ın gece görüntüsünün muhteşem olduğunu söyledi. İkram edilen Afyon lokumunu çok beğenen Bakan Yıldız, Türkiye’nin en itinalı lokumunun Afyonkarahisar’da üretildiğini söyledi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından günün anısına Bakan Taner Yıldız’a el işlemeli masa örtüsü hediye edildi. Çıkışta Afyonkarahisar Belediyesi’nin onur defterini imzalayan Bakan Taner Yıldız, alt yapı çalışmaları sırasında çıkarılan eski boruları inceledi.

Valilik’ten Belediye’ye yürüyerek gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Valiliği ziyaretinden sonra Afyonkarahisar Belediyesi’ne geçti. Herkesin makam aracına bineceğini düşündüğü Bakan Yıldız, zannedilenin aksine, iki kurum arasında yürüdü. Bu durum, “Enerji Bakanı, enerjiyi verimli kullanıyor” yorumlarına neden oldu.

Kale karizma katıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın makam odasında Afyonkarahisar’ın gece ve gündüz genel görünümünün bulunduğu iki fotoğrafa baktı. Bakan Yıldız, Karahisar Kalesi’nin şehre ayrı bir karizma kattığını belirterek her iki görüntünün de gayet güzel ve etkileyici olduğuna dikkat çekti.

Lokum ikramı, memnun etti

Afyonkarahisar Belediyesi ziyaretinde Bakan Yıldız’a Afyon Lokumu ikram edildi. Lokumu görünce yüzü gülen Bakan Yıldız, tepsiden lokum seçerken “Torpilli yerinden alıyorum” diye şaka yaptı.

Bakmadan Geçme