Yıldırım'dan duygusal veda – Kocatepe Gazetesi

  Afyonkarahisar Valisi olarak görev yapan Aziz Yıldırım Valiler Kararnamesi ile Muş Valiliği'ne atandı. Afyonkarahisar'da veda ziyaretlerinde bulanan Vali Aziz Yıldırım İGM Başkanı Salih Sel'i makamında ziyaret etti. Temmuz ayı ilk toplantısı öncesinde bir süre Başkan Sel ile görüşen Vali Yıldırım toplantıya katılarak Meclis Üyelerine veda etti.KEŞKE BÜTÜN İGM'LER VE ÖZEL İDARELER AYNI ŞEKİLDE DAVRANABİLSEYaptığı veda konuşmasında [&hellip]

Afyonkarahisar Valisi olarak görev yapan Aziz Yıldırım Valiler Kararnamesi ile Muş Valiliği’ne atandı. Afyonkarahisar’da veda ziyaretlerinde bulanan Vali Aziz Yıldırım İGM Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret etti. Temmuz ayı ilk toplantısı öncesinde bir süre Başkan Sel ile görüşen Vali Yıldırım toplantıya katılarak Meclis Üyelerine veda etti.
KEŞKE BÜTÜN İGM’LER
 VE ÖZEL İDARELER AYNI
 ŞEKİLDE DAVRANABİLSE
Yaptığı veda konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan Vali Yıldırım, “Sizlerle gerçekten güzel bir birlikteliğimiz var. Gerek Özel İdare Genel Sekreterimiz, onun altında çalışan arkadaşlarımız, gerek siz seçilerek bu meclise gelen arkadaşlarımız, çok güzel bir birliktelikle çalışılmış bundan önce. Bizim zamanımızda da öyle oldu. Biz bu güzelliğe katkıda bulunabildiysek ne mutlu. Bundan sonra da öyle olacağına eminim, en ufak bir tereddüdüm yok. Kamu kaynağını Allah razı olsun çok güzel kullanmışsınız. Bütün köylerimize, hatta beldelerimize çok güzel hizmetler yapmışsınız. Kamu kurumlarına güzel destekler verilmiş. Tabii ki mevzuat ve elimizdeki kaynaklar çerçevesinde. İhtiyaçların hepsi bitti mi, tabi ki bitmedi, ama bundan sonra pek çoğu daha da azalacak. Bu ihtiyaçların pek çoğu ortadan kalkacak ve belki yeni ihtiyaçlar doğacak. Eminim ki sizler en güzel şekilde planlayıp, en güzel şekilde de yerine getireceksiniz. Bizim beldelerimizde ve köylerimizde yaşayan yaklaşık 400 bin nüfusumuz var ve bu nüfusun yaklaşık 4 bin 500, 5 bin kilometrelik yol alanı var. Orada insanların suya ihtiyaçları var, gerek spor alanlarına gerek okullar, gerekse sosyal alanlara düğün salonu, toplanma yeri belki taziye yeri, köy konağı, köprüler, içme suyu, her şeye ihtiyaçları var. Sizler biliyorsunuz bunları ve kalem kalem temin ediyorsunuz. Kamu kaynağını çok güzel kullandığınız için hatta içeride arkadaşlara espri olsun diye söyledim, Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçemize de daha az para geldi. Çünkü baktılar ki Ankara’dan değerlendiriyorlar, sizin yol ağınız epeyce var ve köyde yaşayan nüfusunuz çok ama pek çok ihtiyaçlarını karşılamışsınız diyorlar sağolun. Üstelik bu borçlanılarak yapılan bir iş de değil ve kaynağı sizlersiniz. Keşke bütün özel idareler keşke bütün il genel meclisimiz aynı şekilde davranabilse. Tabi ihtiyaçlar sınırsız, yeni ihtiyaçlar çıkacaktır. Ama bunları planlayarak, en güzel şekilde ihtiyaçların mümkün olduğu çerçevede karşılanabilmesi için plan proje yapmak da sizlerin işi. Burada güzel olduğunu gördük. Artık benim için veda zamanı. Ben hakkımı helal ettim, lütfen sizlerde helal edin” dedi.
Sözlerini tamamlayan Vali Yıldırım gözyaşlarını tutamadı. Salonda duygusal anlar yaşandı. Ardından müsaade isteyen Vali Yıldırım, tek tek Meclis Üyeleri ile tokalaştı. Vali Yıldırım, meclis binası önünde meclis üyeleri ve meclis çalışanları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  
>> Ali Fuat Güçlüer’in Haberi

Bakmadan Geçme