• Haberler
  • Genel
  • Yıldırım:Çalışmaları bire bir takip edeceğim

Yıldırım:Çalışmaları bire bir takip edeceğim

2010-2011 Öğretim Yılı I. Kanaat Dönemi sonu değerlendirme ve II. Kanaat Dönemi hazırlıkları toplantısı Merkez Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın başkanlığında yapıldı Somut örnekler verdiToplantıya tüm İlçe Milli Eğitim Müdürleri İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldılar. Hidayet Yıldırım, il genelinde ilköğretimde ve ortaöğretimde yakalanan [&hellip]

Yıldırım:Çalışmaları bire bir takip edeceğim

2010-2011 Öğretim Yılı I. Kanaat Dönemi sonu değerlendirme ve II. Kanaat Dönemi hazırlıkları toplantısı Merkez Emir Murat Özdilek Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım’ın başkanlığında yapıldı

Somut örnekler verdi
Toplantıya tüm İlçe Milli Eğitim Müdürleri İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldılar. Hidayet Yıldırım, il genelinde ilköğretimde ve ortaöğretimde yakalanan ivmenin devamı için bütün önlemlerin alınmasını iste-yerek yapılan çalışmaları bire bir takip edeceğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada öğretim yılının I. kanaat döneminin genel bir değerlendirmesinin ardından ilköğretimden ortaöğretime geçiş, ortaöğretime erişim, kayıt ve mezunlar arasındaki oran, genel ortaöğretim ve mesleki ve teknik ortaöğretimdeki okullaşma oranları, çalışma saatlerine titizlikle uyma, zamana bağlı olarak yürütülen okul iş ve işlemleri, SBS ve YGS’ ye yönelik hazırlıklar ve çalışmalar üzerinde durdu. Yıldırım okula, kuruma gelen misafir, öğrenci velisi ve diğer vatandaşların nasıl karşılanacağı ve uğurlanacağı üzerinde somut örnekler vererek “Değerli arkadaşlar, bu konuda da bize yakışan şekilde davranmalıyız, hareket etmeliyiz. Çünkü bizler topluma örnek olacak davranışları sergilemekle yükümlüyüz” dedi.
2010-2011 öğretim yılında il genelinde uygulanmakta olan mahalli projelere verdikleri önemi belirten Yıldırım, özellikle Ana-Kız Okuldayız, Haydi Kızlar Okula ve Türkiye Okuyor kampanya ve projelerinde her kademedeki yönetici ve öğretmenin üzerine düşen görevi yerine getirmesini, köylerde ve kasabalarda kapı kapı dolaşılarak var olan bilgilerin teyit edilmesini, okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için kurslar açılmasını istedi. Yapılan çalışmalara ait istatistiksel bilgilerin elektro-nik ortamda kayıt altına alınmasını da isteyen Hidayet Yıldırım, il genelinde ilköğretimde ve ortaöğretimde yakalanan ivmenin devamı için bütün önlemlerin alınmasını isteyerek yapılan çalışmaları bire bir takip edeceğini ifade etti.
Genel değerlendirme yapıldı
Toplantıya katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de sorumlu oldukları alanlarla ilgili olarak okul öncesi eğitim, ilköğretimde devam takip işlemleri ve para cezaları, öğrenci kayıt, kabul, nakil ve ayrılmaları, kız çocuklarının okula erişimleri, 14-20 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak Ortaöğretim Kurumları Sorumluluk Sınavları, yatırım ve onarım teklifleri, resmi yazışma kuralları, saklama süreli standart dosya planı, kamu hizmet envanteri, ilköğretim ve ortaöğretimde açılacak kurslar, okul binalarının ve eğitim ortamlarının tertip, düzen, temizlik ve bakımı, öğretim yılının II. kanaat dönemi hazırlıkları, inceleme, disiplin soruşturması ve ön inceleme işlemleri, il, ilçe, okul-kurum müdürlükleri stratejik planları, okuma yazma kursları ve yaygın eğitim faaliyetleri, aday öğretmenlerin ve memurların iş ve işlemleri, SGK giriş ve çıkışları, çevreye uyum se-minerleri, ORAV-Öğrenen Lider Öğretmen çalışmaları, İntel Liderlik Forumu, 75 saatlik temel bilgisayar kullanma kursları, ücretsiz izinler ve benzeri konularda toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bilgi paylaşımında bulundular. İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım toplantıya katılımlarından dolayı tüm yöneticilere ayrı ayrı teşekkür ederek, 14 Şubat 2011 tarihinde başlayacak olan 2010-2011 öğretim yılının II. kanaat döneminin İlimiz eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme