Yıldırım: Öğrenciler öğretmenlere emanet canlar

2016-2017 Okul Kurum Müdürleri Toplantısı dün İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Başkanlığında Afyon Lisesi Salonu'nda yapıldı. Toplantı açılışına katılan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım okul yöneticilerine tavsiyelerde bulundu.TOPLANTIGÜNDEMİ UZUNToplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yeni öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Metin Yalçın, öğretim yılı başlangıcı olduğu için toplantının uzun bir [&hellip]

2016-2017 Okul Kurum Müdürleri Toplantısı dün İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ın Başkanlığında Afyon Lisesi Salonu’nda yapıldı. Toplantı açılışına katılan Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım okul yöneticilerine tavsiyelerde bulundu.
TOPLANTI
GÜNDEMİ UZUN
Toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. Yeni öğretim yılının hayırlı, uğurlu olmasını dileyen Metin Yalçın, öğretim yılı başlangıcı olduğu için toplantının uzun bir gündemi olduğunu kaydetti. Yalçın, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’a toplantı açılışına katılımı nedeniyle teşekkür etti.
OKULDA HUZUR MÜHİM
2016-2017 eğitim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Aziz Yıldırım, eğitimi bir milletin ilerlemesi, insanların gelişmesi, ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesinde ki diğer ülkelerle uluslararası standartlarda yarışabilmeleri için mutlak gerekli olan bir süreç olarak tanımladı. Eğitimde başarılı olunduğu kadar diğer ülkeler arasında yer alınabileceğinin altını çizen Yıldırım; “Eğitim hem dünyamızı hem de ahiretimizi mamur eden bir süreçtir. Eğitimde değerli müdürlerimiz, kıymetli hocalarımız, hanımefendileri ile beyefendileri ile başa rol oynamaktalar. Okul yöneticileri okullarda ne kadar huzuru temin edebilirlerse, öğretmenlerimizi ne kadar iyi motive edebilirlerse biliniz ki onlarda kendi sınıflarında o derece huzurlu, o derece motive olmuş, işlerine ve öğrencilerine odaklanmış şekilde eğitimlerini sürdüreceklerdir” dedi.
BİR KOLTUĞA
SIĞACAK KARPUZ ÇOK
Okul kurum yöneticilerinin okulun tüm ihtiyaçlarından ve her şeyden sorumlu olduklarını vurgulayan Vali Aziz Yıldırım, öğretmenlerin memnun kalabileceği bir ders programı yapıp, aralarında ayırım gözetmeksizin öğretmenlere tavır ve davranışlarda bulunmak durumunda olduklarını ifade etti. Okul yöneticilerinin öğrenci velileri ile de irtibat kurmak durumunda olduğunu kaydeden Yıldırım; “Okul kurum müdürlerinden bir beklentimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile doğru irtibatlar kurabilmenizdir. Onun için müdürlerin birkaç görevi var. Bir koltuğa birden çok karpuz sığdırmak mecburiyetindesiniz. Bunu ne kadar iyi yaparsanız okulunuz o kadar huzurlu, okulunuzun o kadar eğitim kalitesi yüksek beğenilen okullar içerisinde olacaktır. Bunu hiçbir zaman lütfen unutmayın” diye konuştu.
ŞİKAYET NOKTASINDA
ÖZELEŞTİRİ GEREK
İdarecilik konusunda tecrübe sahibi olanların yeni ve genç idarecilere örnek olması gerektiğini belirten Vali Aziz Yıldırım, herkesin bir takım eğitimlerden geçtiğini dile getirdi. Her nesilin öğretmenlerin eseri olduğuna değinen Yıldırım; “Öğretmenlerimizin eserini daha iyi hale getirebilmek için gayret sarf etmemiz gerekiyor. İki günü bir olan bizden değildir sözünü hatırlatmakta yarar görüyorum. Eski köye yeni adet gelmesi genelde olumsuz anlamda kullanılır. Ama bizler gerekli olduğu halde eski köye yeni adette getireceğiz, boynuz kulağı geçecek, icatta çıkaracağız. Aksi takdirde ilerleme olmuyor. Aksi takdirde bizler yerimizde saymaya devam ederiz. Gelecek nesillerden bir şikâyetimiz varsa önce dönüp bugünün sorumlusu olan kendimize bakmalıyız.”
ÖĞRENCİLERİN EN YAKINI ÖĞRETMENLERİ
“Sizler eğitimcisiniz, size verilen öğrencileri en iyi siz tahlil edersiniz” diyen Vali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:
“Öğrencilerimizin yakınında olan sizlersiniz. Belki ailelerinin fark etmediği yeteneklerini keşfeden sizsiniz. Lütfen öğrencilerinize çok dikkatli bakın. Onlar size emanet edilmiş canlardır. Onlar size emanet edilmiş yavrulardır. Ondan öte onlara en iyi şekilde bakmanız gerekir. Eğitim öğretim yılınızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile öğrencilerinizin inşallah bu sene daha güzel ve doğru bilgilerle donanıp inşallah sağ salim şekilde 2017 yılının Haziran ayında karnelerini ve diplomalarını almalarını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme