Yıldırım “Katre-i Matem”i tavsiye etti

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kitap okuma kavramının toplumun tüm kesimleri tarafından benimsendiğini söyledi. Son olarak İskender Pala’nın Katre-i Matem kitabını okuduğunu kaydeden Yıldırım, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'Okuma Haftası'nı değerlendirdi Seyahatlerde kitap okumanın çok daha kolay olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, okuma yararının herkesçe kavrandığını, sosyal barış için dahi okumaya ihtiyacın [&hellip]

Yıldırım "Katre-i Matem"i tavsiye etti

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kitap okuma kavramının toplumun tüm kesimleri tarafından benimsendiğini söyledi. Son olarak İskender Pala’nın Katre-i Matem kitabını okuduğunu kaydeden Yıldırım, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Okuma Haftası”nı değerlendirdi

Seyahatlerde kitap okumanın çok daha kolay olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, okuma yararının herkesçe kavrandığını, sosyal barış için dahi okumaya ihtiyacın sürekli olduğunu hatırlattı.
Günde en az 30 dakika okunmalı
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Okuma Haftasını değerlendirdi. Okuma Haftası’nda kendilerince vurgulanan önemli temanın okuma önemi ve toplumda farkındalık meydana getirilmesi olduğunu ifade eden Yıldırım; “Zaten biz Milli Eğitim teşkilatı olarak bu anlamda yaklaşık 7 senedir Okuma Saati diye bir proje yürütmekteyiz. Her gün ilk dersten önce 15 dakika okullarımızda okuma yaptırıyoruz. Velilerimize de günde en az 15-20 dakika yarım saat ne kadar dayanabiliyorsanız televizyonda sevdiğiniz bir program sırasında televizyonu kapatıp ailece kitap okumalarını öneriyoruz. Bunun anlama, kavrama kabiliyetini artırdığını sorulara verilecek cevapları daha düzenli hale getirdiği hep biliniyor. Bunların üzerinde konuşmak malumun ilanından başka bir yararı yok.” dedi.
Kampanya 3 yıldır gerçekleştiriliyor
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 3. Okuma Haftasına büyük katkı ve destek verdiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, kampanyada itici güç rolünü emekli Albay İsmail Özdilek’in üstlediğini dile getirdi.
Özdilek’in gayretleri sonucu bu yıl ki kampanyaya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın da manevi desteği sağlandığını ifade eden Yıldırım; “Bu kampanya bilboardlar ve raketboardlarla zaman zaman topluma ilan edildi. Kampanyaya destek anlamında Türkiye Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Akagündüz de bulunuyor. Bu ismi de zikretmemiz gerekiyor. Tarihi anlamı olan ve şehir merkezinde bulunan bir bina olan Kadınana İlköğretim Okulu’nda bu kam-panyanın programı 3 yıldır gerçekleştirili-yor. Bu yıl da ‘Yeni yıl hediyeniz bir kitap olsun.’ sloganını yılbaşı öncesinde de kullandık. Bu kampanyanın da okuma noktasında dikkat topladığına inanıyorum. Baştan sona kadar bitirdiğim son kitap İskender Pala’nın ‘Katre-i Matem’i oldu. Hacimli bir kitaptı. Dili alıp götürüyor. Tasviri ve betimlemeleri harika. Canımın çektiği kitabı alıp bir miktar okuyup bıraktığımda olabiliyor.” diye konuştu.
Haber: Burcu AYDIN

Bakmadan Geçme