• Haberler
  • Gündem
  • “Yılbaşı Kutlamayalım, Sabah Namazında Buluşalım”

“Yılbaşı Kutlamayalım, Sabah Namazında Buluşalım”

Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfi İmamoğlu tüm Afyonkarahisarlılara çağrıda bulundu

Haber

Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfi İmamoğlu yılbaşı kutlamalarının İslam’a uygun olmadığını belirterek uyarılarda bulundu.

Yılbaşının, belirli günlerin hayat muhasebesi yapmaya vesile olması gerektiğini belirten Afyonkarahisar il Müftüsü Lütfi İmamoğlu, “Din büyüklerimizin her gün yaptıkları vicdan muhasebesini biz yılbaşı münasebetiyle bir yıllık olarak yapalım. Yılbaşı, ömrümüzden eksilen bir yılda ahiret hayatı için, Allah rızası için neler yaptığımızın sorgulanmasına vesile olsun” dedi.

“Yılbaşı kutlamayalım” çağrısında bulunan Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfi İmamoğlu, “Bize ne oluyor da hristiyanların kutlamalarına katılıyoruz? Ben Almanya’da, Avrupa’da senelerce kaldım. Oralarda bizim Kurban Bayramımıza, Ramazan Bayramımıza bile izin verilmez. Biz ise kendi elimizle günaha girme yarışındayız” dedi.

Cuma namazı öncesinde Afyonkarahisarlılara vazda bulunan Afyonkarahisar İl Müftüsü Lütfi İmamoğlu, “Gelin biz başka din mensuplarının yaptıklarını yapmayalım. Biz yılın ilk namazını pazartesi günü sabah namazında cemaatle kılarak onlara nispet edelim. Tüm Afyonkarahisar halkımızı pazartesi gün sabah namazında Paşa Camimizde buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme