Yıl 2016 burada elektrik ve su yok

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısını İnaz sırtlarında düzenledi. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kirez’in de katıldığı basın toplantısında CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Demrem Evleri’nin Afyonkarahisar’ın yüz karası hâline geldiğini belirtti. İktidar partisi yöneticilerinin Afyonkarahisar’ı “Ege’nin parlayan yıldızı” olarak tanımladıklarını, ancak gerçeğin böyle [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısını İnaz sırtlarında düzenledi. CHP İl Saymanı Ömer Bıçak ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kirez’in de katıldığı basın toplantısında CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Demrem Evleri’nin Afyonkarahisar’ın yüz karası hâline geldiğini belirtti. İktidar partisi yöneticilerinin Afyonkarahisar’ı “Ege’nin parlayan yıldızı” olarak tanımladıklarını, ancak gerçeğin böyle olmadığını aktaran Demirkırkan, “Şu anda tapular hazır vaziyette. Ama burada hala su ve elektrik yok. Kaç kez ihale yapılmasına rağmen istinat duvarları, çevre düzenlemesi yok. Döşenen su borularının birçoğunun patlak olduğu görülüyor. Su deposu var, ama depodan su pompalayacak bir sistem yok. Ege’nin parlayan yıldızında geceleri yıldızların parlaklığıyla aydınlanmaya çalışan insanlar var” dedi.
2004 YILINDAN
BU YANA AYNI SORUN
Deprem Evleri’nin yıllardır kanayan bir yara hâline geldiğini aktaran Demirkırkan, “Afyonkarahisar’ın kanayan bir yarasından bahsetmek istiyoruz. Geçtiğimiz aylar içinde teslimi yapılan, ama tarihi 2002 yılına dayanan Afyonkarahisar’ın yüz karası bir olaydan bahsetmek istiyorum. 3 Şubat 2002 yılında Sultandağı Depremi’ni birlikte yaşadık. O deprem sonrası özellikle Kocaöz ve Çobanlar civarında evleri yıkılan vatandaşlarımız için döneminin Bayındırlık ve İskan Bakanı’nın da katkılarıyla vatandaşlarımızın bir kooperatif kurması öneriliyor. Bu kooperatifin adı Sınırlı Sorumlu Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi. 741 üyeyle kuruluyor. 138 konut teslim ediliyor, ama 603 konut teslim edilmiyor. 2004 yılında projeye başlanıyor. 2006 yılında projenin bitirileceği belirtiliyor. Yolsuzluklar olduğu iddia ediliyor, yapılan kongrede Sefa Değirmen kooperatif başkanlığına getiriliyor. Bu sırada dava devam ediyor. Yolsuzluk dolayısıyla eski yöneticiler ceza alıyor. 2014 yılında evler bitmiş ancak altyapı yok. Devlet bu işe el atıyor, AFAD vasıtasıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu döneminde birinci kısım ihale ediliyor. İkinci ihale Köylere Hizmet Götürme aracılığıyla yapılıyor” ifadelerini kullandı.
OKUL, CAMİ GİBİ SOSYAL
DONATILAR DA EKSİK
Yetkililerin bu duruma el atması gerektiğine dikkat çeken Demirkırkan, “Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Hâlâ bir arpa boyu yol kat edilememiş durumda. AFAD yetkililerine, Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ve Sayın Valimiz’e seslenmek istiyorum. Devlet, depremzedelere kulak versin ve bu sorunu çözsün. Okul, cami gibi sosyal donatıların da bir an önce yapılması gerekiyor. Binaların yaşı 20 yıla dayanacak. Birkaç yıl sonra bu bölge, Kentsel Dönüşüm alanı olarak bile ilan edilebilir. Vatandaşların mağdur edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.
HALKIN
PARTİSİYİZ,
HALKIN SESİYİZ
Cumhuriyet Halk Partisi olarak sesini duyuramayan vatandaşların sesi olmak için çalıştıklarını hatırlatan Demirkırkan, “Halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi, ezilen insanlarımızın, mağdurların, ihtiyaç sahiplerinin, sesini duyuramayanların yanında olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Halkın partisi olarak sorunların çözümünü sağlamak, bu konuda yetkilileri uyarmak bizim görevimizdir” dedi.
SU TAŞIYORUZ, ELEKTRİĞİMİZ YOK
İnaz’daki Deprem Evleri’nden geçen yıl ev alan Saadet Gökmen ise Afyonkarahisar Belediyesi dahil birçok yere başvurduklarını belirterek “İmkansızlık yüzünden mum ışığında yemek yiyoruz. Yetkililere müracaat ettik, Belediye Başkanı ilk gittiğimde ‘Hiçbir hizmet gitmeyecek, biliyordunuz da neden gittiniz’ dedi. ‘Almasaydınız, hiçbir hizmet gitmeyecek’ dedi. Su taşıyoruz. Biz sonradan devraldık” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme