Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Afyonkarahisar ziyareti sırasında tarihi dokuyu bozduğu gerekçesiyle “Yıkılsın, yerine park yapılsın” dediği eski Yukarıpazar Karakol binası yıkılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 25 Ocak 2019 tarihinde Afyonkarahisar’a gelerek, Taci Ahmet Mahallesi’ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yerinde incelemişti. Bakan Kurum, çalışmalarda gördüğü eksik ve yanlışlar için uyarılarda bulunarak, eski Yukarı Pazar Karakolu olarak bulunan binanın tarihi dokuyu bozduğunu, binanın Valiliğe veya Belediye’ye tahsis edilip yıkılarak alanın parka dönüştürülmesi gerektiğini söylemişti. Bakan Kurum, kent merkezindeki sokak sağlıklaştırılması çalışmaları yapılan alanlarda, Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yarım Elma Gıda Bankası ile İscehisar TOKİ Konutlarında ve Seydiler Kasabası yakınlarında bulunan “Anadolu Açık Hava Müzesi Frigya” inşaat alanında incelemelerde bulunmuştu. Afyonkarahisar’daki kültürel ve tarihi dokunun çok önemli bir değerinin olduğunu belirten Bakan Kurum, bu dokunun korunması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve il yönetiminin el ele vereceğini söylemişti.
Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu’nun alt kısmında kalan eski Yukarı Pazar Karakolu olarak bulunan binanın da Valiliğe veya Belediyeye tahsis edilerek alanın parka dönüştürülmesi gerektiğini de kaydeden Bakan Kurum, “Beton örme bu bina tarihi dokuya uygun değil. Aciliyetle yıkılması lazım. Bu kadar güzel tarihi dokunun olduğu noktada bu bina göze batıyor. Binanın yıkılması ile Mevlevi Müzesi silüeti ortaya çıkacaktır. Bina yıkılıp buraya park yapılmalı.” demişti.
Bakan’ın bahsettiği eski karakol binasında yıkım çalışmalarına başlanıldı. 1974 yılında yapılan karakol binası uzun yıllar Yukarıpazar karakolu olarak kullanıldıktan sonra kapanmıştı. Birkaç yıl Gençlik Merkezi ve Emniyet lojmanı olarak kullanılan bina yaklaşık 7 yıldır boş bulunuyordu. 6 katlı betonarme mimarisiyle kentsel sit alanı içinde göze batan binanın yerinin park olarak düzenlenmesi bekleniyor.
Eski karakol binasının yıkımının ardından, sıranın aynı bu bina gibi eleştirilere konu olan eski ismiyle Veterinerlik Binası, bugünkü ismiyle Gıda Kontrol Laboratuvarı binasına geleceği tahmin ediliyor. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti