Yiğit Bulut Kimdir?

Ekonomi yorumcusu ve gazeteci Yiğit Bulut, farklı öngörüleriyle gündem oluşturmayı başarıyor

Edirne'nin Keşan ilçesinde 1972 yılında doğan Yiğit Bulut, Galatasaray Lisesi mezunu. Yiğit Bulut, Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını Sorbonne Üniversitesi'nde yaptı.

Kanal 6, Kanal E ve CNN Türk gibi televizyon kanallarında ekonomi üzerine yaptığı yorumlarla tanınan Bulut, Radikal, Vatan ve Referans gazetelerinde de ekonomi ve maliye konularında köşe yazarlığı yapmıştır. 

2009 yılında Habertürk TV genel yayın yönetmenliğine atanan Bulut, bu görevini 2012 yılına kadar sürdürmüş, ardından Star Medya Grubu ile anlaşarak 24 TV'nin genel yayın yönetmenliğine getirilmiştir. 

Aynı zamanda Star gazetesinde yazmaya devam etmiştir. Bulut, 2009’da Habertürk TV'de başlattığı "Sansürsüz" adlı tartışma programını 24 TV'de sunarak, toplumsal meselelere dair farklı bakış açıları sunmuştur. 

2013 yılının Temmuz ayında başbakanlık başdanışmanı olarak atanan Yiğit Bulut, 30 Ağustos 2014'te Cumhurbaşkanlığı Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı olarak görevlendirilmiştir.

Yiğit Bulut Kimdir?

Bakmadan Geçme