• Haberler
  • Genel
  • YİBO’lar birincilik için koştu – Kocatepe Gazetesi

YİBO’lar birincilik için koştu – Kocatepe Gazetesi

Yatılı İl Bölge İlköğretim Okulları (YİBO) arasında düzenlenen atletizm yarışmaları dün başladı Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve YİBO’lar tarafından düzenlenen YİBO’lar arası atletizm yarışmaları dün düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Çakal, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü [&hellip]

YİBO'lar birincilik için koştu

Yatılı İl Bölge İlköğretim Okulları (YİBO) arasında düzenlenen atletizm yarışmaları dün başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve YİBO’lar tarafından düzenlenen YİBO’lar arası atletizm yarışmaları dün düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Çakal, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Barın ve şenlikte yarışan okulların müdürleri katıldı. Açılış töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım bir konuşma yaptı Yıldırım: “Bu organizasyonlar birbirimizi tanımamızda önemli rol oynuyor. YİBO’lar fırsat eşitliğini sağlayan eğitim yuvalarıdır. Şu anda 9 yatılı bölge okulumuz bu tür organizasyonlarda faal olarak yer almaktadırlar. Bizim bu faaliyetlerimiz başka illere örnek oluyor. Bu organi-zasyonların düzenlenmesini sağlayan tüm görevlilere teşekkür ediyorum. Kendilerini kutluyorum. Bu faaliyetlere ilgi gösteren herekese teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, bu bir yarıştır. Başarılı olmak için başkasına kötülük yapmak olmaz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin bireyleri olarak hepinize başarılar diliyorum” dedi.
“YİBO’lar özel okullardır”
Kadayıfçıoğlu Kız Yatılı İl Bölge Okulu Müdürü Metin Aygök de atetizm şenliğinin açılışında bir konuşma yaptı. Aygök, YİBO’ların özel okullar olduğunu ifade ederek şu konuşmayı yaptı: “Bugün burada Afyonkarahisar’daki bütün Yatılı İlköğretim Bölge Okulları olarak özel bir paylaşımda bulunmak için toplanmış bulunmaktayız. Eğitim bir milletin can damarlarından biridir. Yatılı olarak barınan öğrencilerimizin, dersleri dışında arta kalan serbest zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak, onların bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, aralarında birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik bağlarım güçlendirmek amacıyla atletizm yarışmasını düzenlemiş bulunmaktayız. Ülke geneline yayılan YİBO’lar; her şeyden önce öz kaynaklarımızı en etkili ve en verimli biçimde kullanarak bilgi, beceri, tutum ve davranışları öğrencilere dolayısıyla topluma kazandıran bir eğitim faaliyetlerinin bütünüdür. Bölgeler arasındaki eğitim farklarının azaltılmasını, eğitimde fırsat eşitliğinin toplumun her kesimine ve ülkenin her köşesine götürülmesini amaçlamaktadır.
YİBO’lar, farklı kasaba ve köylerden gelen çocuklarımızın ortak bir yaşam ve kültür etrafında birleştirerek öğrencilerde ortak bir hedef oluşmasına hizmet etmektedir. YİBO’ya adımını ilk kez atan bir öğrenci; ailesini, evini hatta köyünü çok özler. Arkadaşlarıyla birlikte aynı odayı paylaşırken arkadaşları kardeşlerinin yerini, öğretmenleri de anne ve babasının yerini almaya başlar. Yatılı okullarda öğrenciler; paylaşmayı, insanları anlamayı ve devletini sevmeyi öğrenirler. Devletimize ise onlardan sadece okumalarını, doğruluğunu, çalışkanlığını, küçüklerini korumayı, büyüklerini saymayı, yurdumuzu ve milletimizi özünden çok sevmeyi, ülkümüzü yükseltmeyi ve ileri gitmeyi, Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefte durmadan yürümeyi ve faydalı bir insan olmayı ister. Ülkenin ve geleceğinin sağlıklı ve güvenli olabilmesi için Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Hepimiz YİBO’ların sıradan okullar olmadığı bilinciyle, azim ve fedakârlıkla çalışmaktayız. Yapılacak olan atletizm yarışması bizim için amaç değil, bir araya gelmek ve kaynaşmak için bir vesiledir. Bu duygularla bütün yarışmacılara başarılara başarılar dilerim.”

Bakmadan Geçme