YGS sorunsuz bir şekilde yapıldı

Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 27 Mart 2011 Pazar günü Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda sorunsuz bir şekilde tamamlandı Sınav günü saat 05.30’dan itibaren belirlenen güzergahlar yoluyla sınav soruları, saat 07.30’dan itibaren kuryelerle sınav binalarına dağıtıldı. Sınav, ilimizde yaklaşık 13 bin adayın [&hellip]

YGS sorunsuz bir şekilde yapıldı

Öğrenci Seçme ve Yerleşme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 27 Mart 2011 Pazar günü Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda sorunsuz bir şekilde tamamlandı

Sınav günü saat 05.30’dan itibaren belirlenen güzergahlar yoluyla sınav soruları, saat 07.30’dan itibaren kuryelerle sınav binalarına dağıtıldı. Sınav, ilimizde yaklaşık 13 bin adayın 60 ayrı bina ve 800 salona sınava alınmasıyla birlikte saat 10.00’da başladı. AKÜ ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğine sınav öncesi ve sınav sırasında Bina Sınav Sorumlularınca aktarılan sorunlara ve uygulama aşamasında yaşanan tereddütlere anında çözüm üretilmeye çalışıldı.
Basım hatası nedeniyle sınav
Cezaevinde geç başladı
Cezaevinde yürütülen sınavda Fen Bilimleri Testi’nin sorularının şıklarına basım hatası nedeniyle cevap yazılmamış olduğu görüldü ve bu durum, AKÜ ÖSYM Sınav Merkezi’ne iletildi. Bunun üzerine ÖSYM ile temasa geçildi ve söz konusu sorunun sadece Afyonkarahisar’a özgü bir sorun olmayıp tüm cezaevlerinde kullanılan kitapçıklar için geçerli bir sorun olduğu anlaşıldı. Bu noktada ÖSYM’nin yönlendirmesiyle Yedek Soru Kitapçıkları ve Cevap Kağıtları cezaevine ulaştırılarak, sınav cezaevinde saat 12.00’de 160 dakika olarak yeniden başlatıldı. Süre bitiminde de soru kutuları, AKÜ ÖSYM Sınav Merkezi’ne ulaştırıldı.
Cevap anahtarı bugün yayımlanacak
Sınav bitiminde kuryelerce AKÜ ÖSYM Sınav Merkezi’nde toplanan sınav kutuları, Sınav Evrakı Nakil Kuryesine saat 16.20’de yüklenip mühürlenerek, ÖSYM’ye gönderildi. Başta Afyonkarahisar Valiliği olmak üzere, ÖSYM İl Sınav Merkezi çalışanları ile AKÜ personeli, sınav görevlileri, Afyonkarahisar Emniyet mensupları ve sınava katılan adaylar sınavın genel anlamda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağladı. Adaya özgü olarak hazırlanmış soru kitapçığını kullanıldığı sınavın ana soru kitapçığı ve cevap anahtarı, 29 Mart 2011 Salı günü (bugün) saat 13.00’te ÖSYM’nin http://ygs2011-sorular.ösym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme