• Haberler
  • Genel
  • YGS sınav görevlilerine eğitim – Kocatepe Gazetesi

YGS sınav görevlilerine eğitim – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de YGS görevlilerine sınav öncesi eğitim verildi Afyon Kocatepe Üniversitesi'de (AKÜ) görevli akademik personele Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı İl Temsilcisi Doç. Dr. İbrahim Mutlu tarafından 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesinde, sınav esnasında ve sonrasında yapmaları gerekenler konusunda eğitim verildi.AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü İbrahim Küçükkurt Konferans [&hellip]

YGS sınav görevlilerine eğitim

AKÜ’de YGS görevlilerine sınav öncesi eğitim verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’de (AKÜ) görevli akademik personele Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı İl Temsilcisi Doç. Dr. İbrahim Mutlu tarafından 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesinde, sınav esnasında ve sonrasında yapmaları gerekenler konusunda eğitim verildi.
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitimde konuşan ÖSYM İl Temsilcisi Doç. Dr. İbrahim Mutlu, 23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın Afyonkarahisar’da açık ve kapalı cezaevi dahil olmak üzere toplam 66 binada gerçekleştirileceğini söyledi. 14 bin 600 kişinin sınava gireceğini açıklayan Mutlu, sınavda görev alacak kişilerin mutlaka sınav uygulama yönergesini bir kez okuması gerektiğini kaydetti. Görevlilerin en az 2 saat önce görevli oldukları okullarda hazır bulunmaları gerektiğini de söyleyen Mutlu, görevli personelin de tıpkı adaylar gibi cep telefonu ve anahtar gibi sınav uygulama yönergesinde bulunan eşyaları yanlarında bulundurmamaları gerektiğini hatırlattı.
Mutlu, “Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla; cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme