• Haberler
  • Genel
  • YETİMSEV Hayırseverlerin Katkılarını Bekliyor

YETİMSEV Hayırseverlerin Katkılarını Bekliyor

YETİMSEV kurucularından Arif Ören, yetim ve öksüz çocuklara hizmet için kurulan bir vakıf olarak hayırseverlerin katkı ve desteklerini beklediklerini söyledi.

Yetim Çocuklar Vakfı, kısa adı ile YETİMSEV kurucularından Arif Ören, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim öğrencilere yaptıkları kırtasiye yardımı hakkında bilgiler verdi.

“YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”

Afyonkarahisar’da 24 Kasım 2023 tarihinde kurulan YETİMSEV Vakfı kurucularından Arif Ören, vakfın 21 kişilik mütevelli heyetiyle yola çıktığını söyledi. Ören, “Mütevelli Heyet Başkanımız Mehmet Ülkü beyefendi, genç bir kardeşimiz olup iş adamıdır. Bu işe gönlünü vermiş bir insandır. Elhamdülillah beraber hareket ederek yola çıktık. Vakıf olarak kuruluşumuzdan bu tarafa ilk faaliyetimizi 2024 yılı Ramazan ayında yaptık. Geçtiğimiz Ramazan ayında yaklaşık 960 çocuğumuza bin 250 TL’lik kıyafet alarak onları sevindirdik. Bilindiği üzere yetimler Allah’ın bize kutsal emanetleridir. Dolayısıyla biz yetimleri çok önemsiyoruz ve bölgemize beldeler ve ilçelerimiz de dâhil olmak üzere yetim ve öksüz çocuklarımıza yerelde inşallah hizmet edeceğiz. 2 Haziran 2024 tarihinde çocuklarımıza şenlik düzenledik. Karnaval şeklinde olan şenliğimiz yoğun ilgi gördü. Çocuklarımızın eğlenerek mutlu olmalarından bizlerde mutlu olduk. Her ay 95 çocuğumuza bin TL burs veriyoruz. Öğrenci sayısı Eylül ayı itibariyle 125’e çıkacak. Bu hususta hayırseverlerimizin katkı ve desteklerini bekliyoruz.” dedi.

Haber

“400 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE YARDIMI YAPIYORUZ”

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesi ihtiyaç sahibi öksüz ve yetim öğrencilere kırtasiye yardımı yapmaya başladıklarını dile getiren Ören, sözlerini şöyle tamamladı: “Son olarak okulların açılmasına sayılı günler kala yaklaşık 400 ihtiyaç sahibi çocuğumuza kırtasiye yardımı dağıtıyoruz. İfade ettiğim üzere hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarını bekliyoruz. Bu yardımları makbuz karşılığında kabul ediyoruz.”

Bakmadan Geçme