• Haberler
  • Gündem
  • 'Yetimler için yardımlarınıza talibiz' – Kocatepe Gazetesi

'Yetimler için yardımlarınıza talibiz' – Kocatepe Gazetesi

İHH İnsani Yardım Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, 'Rahmet, bereket ve mağfiret ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, ufukta zuhur etti. Dünya üzerindeki nice mahrumiyetler, savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Halen her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 [&hellip]

İHH İnsani Yardım Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı, 11 ayın sultanı Ramazan, ufukta zuhur etti. Dünya üzerindeki nice mahrumiyetler, savaşlar, doğal afetler, hastalık ve yoksulluk gibi nedenlerle 400 milyonu aşkın çocuk yetim bulunuyor. Halen her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kaldığı, yoksulluk ve benzeri sebeplerle her gün 22 bin çocuğun hayatını kaybettiği, teknolojik gelişmelerin sonu gelmez savaşları beslediği bir dünyada yaşıyoruz. Suriye’deki savaşta 7 yılda 1 milyona yakın insan öldürülürken, 1,5 milyonu aşkın yetim yavrumuzun olduğu tahmin ediliyor. Irak, Filistin, Doğu Türkistan, Afganistan, Keşmir, Arakan ve daha nice coğrafyalarda insanlık bir bir eriyor. Bizler İHH olarak; büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak yetimlerimizi dünya genelinde istismar eden, onları yaşadıkları toplumun inanç, değer ve algılarından kopararak kendi emperyal ve sömürgeci ajanlarının devamı için kullanan, misyoner örgütlerin tüm dünyada yaptıkları bu çirkin faaliyetlerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.
“RAMAZAN AYI’NIN
15. GÜNÜ DÜNYA YETİMLER GÜNÜ”
Her yıl Ramazan Ayı’nın 15. günü ‘Dünya Yetimler Günü’nde çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ertürk, “400 milyonu aşkın yetim çocukların yarısı her türlü ilgi ve alakadan yoksun bir şekilde, sığınacakları bir yuvaları olmaksızın sokaklarda yaşıyorlar. Velisiz, sahipsiz olan çocuklar maalesef organ mafyaları, fuhuş mafyaları, dilenci şebekeleri, savaş ağaları ve misyoner örgütlerin insafına terk edilmektedir. Hal böyleyken Ramazan Ayı; yetim çalışmalarımız anlamında daha özel bir anlam içermektedir. Özellikle Ramazan Ayı’nın 15. günü ilan edilen Dünya Yetimler Günü bu çalışmalarımız içerisinde ayrı bir yer tutmaktadır. Afyon İHH olarak 2014 yılında 327, 2015 yılında 639, 2016 yılında bin 728 yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza; bayram sevincini doyasıya yaşasınlar diyerek, bağışçılarımızın destek ve katılımıyla 100 lira tutarında bayramlık kıyafetler hediye edildi. Çocuklarımızın anneleri veya vasileriyle birlikte seçtikleri kıyafetleri giyerken yaşadıkları mutluluk, heyecan hepimizin hafızalarında yer etmiş durumdadır. İnşallah bu yıl da 10 Haziran Cumartesi, Ramazan Ayı’nın 15. günü yani Dünya Yetimler Günü’nde Afyon’daki en az bin yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza hayırseverlerimizin ve gönüllülerimizin katkılarıyla 100 liralık bayramlık kıyafet hediye etmeyi planlamaktayız. Bu özel günde yaşanacak bereketi paylaşmak üzere tüm hayırseverlerimizin yardım ve desteklerine talibiz. Ayrıca Dünya Yetimler Günü’nde yetim ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek iftarda oruçlarımızı yetimlerimizle birlikte açmayı hedeflemekteyiz. Bu programın Afyon’lu hayırseverlere duyurulması ve herkesin bu sevaba ortak olması noktasında siz değerli basın mensuplarının da desteğine hassaten ihtiyaç duymaktayız” ifadesine yer verdi.  
“103 YETİME HER AY
100 LİRA YARDIM”
Her ay kendilerinin 39, genel merkez desteği ile 64 ve toplamda ise 103 yetime 100 lira yardım ettiklerini söyleyen Başkan Ertürk, “Dönemsel olarak bine yakın Afyonlu yetim öksüz ve ihtiyaç sahibi evlatlarımıza ulaşıyor destek olma noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Sağlanan bu destek çoğunlukla bu mağfiret ayında biriken bağışlarla karşılanmaktadır. Hayırseverlerimizin katkılarıyla önümüzdeki yıl daha çok yetimimize destek olmayı Rabbimiz’den niyaz ediyoruz. Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediye binasının arkasındaki Afyon İHH Dernek irtibat yerimize ve Kadınana İmam Hatip Ortaokulu önündeki Standımıza hayırseverlerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
İHH GENEL MERKEZİNİN 5 DEV
PROJESİNE AFYON’DAN DESTEK
Afyon İHH olarak İHH Genel Merkezi tarafından düzenlenen 5 dev projeye destek verdiklerini kaydeden Başkan Ertürk, 5 proje hakkında kısa bilgiler verdi. Ertürk, “Açe’deki yetimlerimizi sünnet ettiriyoruz. Bu proje Afyon IHH Kadın Kollarımız tarafından üstlenilmiştir. Arakan’daki Yetimlerimizi Evlendiriyoruz. Bu proje Sandıklı İHH gönüllülerimiz tarafından üstlenilmiştir. Burkina Faso’da İHH Genel Merkezi’nin inşa edeceği 120’si yetim toplam 735 öğrencinin eğitim göreceği Malcom X Lisesi’nin inşasına destek oluyoruz. Bu proje Afyon Genç IHH tarafından üstlenilmiştir. Pakistan’da bulunan Muzaffargarh yetimhanemizdeki yetimlerimizin bir yıllık iaşe bedelini karşılıyoruz” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme