• Haberler
  • Genel
  • Yetenekleri keşfetmek zorundayız – Kocatepe Gazetesi

Yetenekleri keşfetmek zorundayız – Kocatepe Gazetesi

Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Zeki Kuş Afyonkarahisar'daki spor faaliyetlerini değerlendirdi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün, tesislerinin modernleşmesi sonucu sporcu sayılarında artış olduğunu, buna paralel olarak ta milli sporcularda artış olduğunu dile getiren GSGM İl Müdürü Zeki Kuş 'Kadrolu antrenörler dışında gönüllü antrenörlerimizin de olması bizim açımızdan çok büyük bir nimet. [&hellip]

Yetenekleri keşfetmek zorundayız

Afyon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Zeki Kuş Afyonkarahisar’daki spor faaliyetlerini değerlendirdi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, tesislerinin modernleşmesi sonucu sporcu sayılarında artış olduğunu, buna paralel olarak ta milli sporcularda artış olduğunu dile getiren GSGM İl Müdürü Zeki Kuş “Kadrolu antrenörler dışında gönüllü antrenörlerimizin de olması bizim açımızdan çok büyük bir nimet. Okulların altyapısında eğitim veren, kulüplerin altyapısında eğitim veren antrenörlerimiz sayesinde, milli sporcularımız daha önce 8’i aşmaz iken şimdilerde bu sayı 36 civarlarındadır. Antrenörlerimiz sayesinde genç yeteneklerimiz keşfedilmekte, çalışmalar yapılarak Türkiye’de Afyon ili olarak spor alanında iyi bir yere gelinmeye çalışılmaktadır” diye konuştu.
HAVUZ OLMAYAN İLDEN 7 TANE MİLLİ SPORCU
Yeteneklerin nerede olduklarını belli olmadığını dile getiren Zeki Kuş “Bundan 6-7 sene önce Kule Atlama branşımız vardı. Kule Atlama branşında 5 metre derinliğinde havuz olması gerek. Jimnastikçi arkadaşlarımız keşifler yaparak Kule Atlamada 7 tane milli sporcumuzu Afyon iline kazandırdı” dedi.
Yaptıkları çalışmalarıdeğerlendiren Kuş “Yetenekler önümüzde duruyor, biz o yetenekleri keşfetmek zorundayız. Bu nedenden dolayı bütün antrenörlerimiz 2 okul çalıştıracak, 6-7 tane okula gidip tarama yaparak, yetenekleri keşfederek en az 2 kulüpte antrenman yaptırmak için çalışma yapacak. Biz genelde bu ilkelerle antrenörü çalıştırıyoruz. Okullara gidildiği zaman yetenekleri oradan alarak, beden eğitimi öğretmenleri ile istişare ederek ve yetenekli sporcuları üst seviyedeki kulüplere taşıyarak hem okul müsabakalarında maç yaptırıyoruz. Buna paralel olarak ta maç sayısında artış olduğu gözlenmektedir” diye konuştu.
“MİLLİ SPORCULARIMIZI BURADA TUTAMIYORUZ”
Maddi sıkıntılar yüzünden Afyonkarahisar’da yetenekli sporcuları bulunduramadıklarını dile getiren Zeki Kuş “Afyon İlinde maddi sıkıntılardan dolayı yetenekli sporcularımızı büyük spor kulüpleri yüksek ücretli maaşlarla yıldız dediğimiz sporcularımızı alıp götürüyor. Yeni keşfettiğimiz sporcularımızı milli arenaya çıkarıyoruz fakat ondan sonra tutma şansımız olmuyor. Bu durum hem iyi hemde kötü bir durum. Sporcularımız Afyonkarahisar’ın sporu adına değil de büyük spor kulüpleri adı altında derecelere giriyor. Yeni nesilleri taramak, yetenekli gençleri keşfetmek bizim görevimiz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme