• Haberler
  • Genel
  • Yeşilyol'a ışıklı ağaçlar geliyor – Kocatepe Gazetesi

Yeşilyol'a ışıklı ağaçlar geliyor – Kocatepe Gazetesi

Yeşilyol caddesi boydan boya ışıklı ağaçlarla süslenecek Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şenrin görünümünü değiştirmeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban önümüzdeki günlerde şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Yeşilyol'un ışıklı ağaçlarla süsleneceğini söyledi. Getirilen bir ağacın oldukca beğeni topladığını, önümüzdeki günlerde Belediye yetkilileri ile birlikte Eskişehir'e giderek ışıklı ağaçların değişik örneklerini izleyeceklerini belirten Belediye Başkanı [&hellip]

Yeşilyol’a ışıklı ağaçlar geliyor

Yeşilyol caddesi boydan boya ışıklı ağaçlarla süslenecek

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şenrin görünümünü değiştirmeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban önümüzdeki günlerde şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Yeşilyol’un ışıklı ağaçlarla süsleneceğini söyledi. Getirilen bir ağacın oldukca beğeni topladığını, önümüzdeki günlerde Belediye yetkilileri ile birlikte Eskişehir’e giderek ışıklı ağaçların değişik örneklerini izleyeceklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yoğurt Pzarı kavşağından başlayıp, Demiryalayan kavşağına kadar uzanan Yeşilyol üzerindeki refüjleri bu ışıklı ağaçlarla süsleyeceğiz” dedi.
2. Dumlupınar caddesinde yapılan güzelleştermi çalışmalarının ardından Yeşilyol esnafının “Orası güzelleşince hareket o caddeye kaydı. Yeşilyol’da da aynı düzenlemeyi istiyoruz” diye ısrarcı olduğunu belirten Başkan Çoban, “2. Dumlupınar’daki düzenlemenin aynısını yapmak uygun değil. Yeşilyol’un güzelleşmesi için de bu yolu deneyeceğiz” dedi. (Kocatepe)

Halil Ağa Semt
Pazarı ihaleye çıkıyor

Afyonkarahisar Belediyesi 20 bin metrekare kapalı alanlı yeni Halil Ağa Semt Pazarı yapımı için Şubat ayında ihaleye çıkacak.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban seçim vaadlare arasında yer alan eski otogar yanındaki, Halil Ağa Semt Pazarı’nda katlı bir Pazar yeri yapımı için ihale hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Önümüzdeki Şubat ayı içerisinde Halil Ağa Semt Pazarı işini ihale edeceklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu proje için trilyonlarca para harcayacağız. Otoparklı, katlı, modern bir Pazar yeri inşa edeceğiz. 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bölgenin en büyüğü olacak diyebiliriz. Böylece bir sözümüzü daha yerine getirmiş olacağız” dedi. (Kocatepe)

Trafik master planı ihale edildi

Şehir içi trafiğe çeki-düzen vermek üzere
120 bin TL bedelle master plan çalışması ihale edildi

Afyonkarahisar şehir içi trafgiğiyle ilgili master plan çalışması Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ihale edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPAŞ isimli firmaya ihale edilen master plan çalışmasının 60 günde tamamlanması planlanıyor. Şu an Belediye ile firma arasında sözleşme aşamasında bulunan master plan çalışmasının 130 bin TL bedelle ihale edildiği belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Firma tarafından şehir içi trafiğinin unsurları belirlenecek. Hangi yolda kaç aracın geçtiği gibi şeyler belirlenecek. Sonrasında trafik yükünün yollara nasıl dağıtılması gerektiği belirlenecek. Örneğin akıllı ışık sistemleri kullanılacak. Yolun bir tarafında yoğunluğa göre ışıkta az beklenilirken, diğer tarafında yoğunluğa göre fazla beklenilebilecek. Buna göre düzenlemeler yapılacak” dedi.
Afyonkarahisar şehir içi trafiğinin en uzman kişilerin bile içinden çıkamayacağı bir hal aldığını, bundaki en büyük etkenin de geçmiş dönemlerde bilinçsizce satılan otobüs ve minibüs hatları olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Değil ben, dünyanın en ünlü bilim adamlarını da getirseniz, belediye başkanı olsa Milli Birlik Caddesi’ne ne yapabilir, Kurtuluş ve Bankalar caddelerine ne yapabilir? Bu yollarla ilgili durum ortada. Bundan sonrası için yeni yerleşim bölgelerinde ona göre planlamalar yapmaya çalışıyoruz. Ama bu caddeler ve üzerindeki binalar konusunda çaresiziz” dedi. (Kocatepe)

Hava kirliliği tehlike sınırında değil

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar’daki hava kirliliğinin tehlike sınırlarına ulaşmadığını, Çimento Fabrikası’nın taşınması için makul bir yer arayışının sürdüğünü bildirdi

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Afyonkarahisar’da hava kirliliğinin bulunduğunu ancak bu kirliliğin tehlike sınırlarında olmadığını bildirdi.
TÜRKİYE çapında 81 ilin hava, su, toprak, gürültü ve atık bakımından “kirlilik” karnesi oluşturuldu. Buna göre 33 şehirde hava kirliliği, 23 şehirde atıklar, 22 şehirde su kirliliği en önemli çevresel problem oldu. Türkiye’de çevreyi kirletenlere verilen ceza da 56 milyon liraya ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki yılda bir hazırlanan Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Raporu’na göre 81 ilin kirlilik durumu ortaya çıktı. Afyonkarahisar da havası kirli iller arasında yer aldı.
Bu araştırma ile ilgili görüşlerini açıklayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Ben de konuyu duyunca Çevre Müdürümüzü aradım. Müdür Bey bana hava kirliliğinin tehlike sınırlarında olmadığını bildirdi. Maalesef doğalgaz ve AFJET gelmiş olan bölgelerde halen kömür kullanan binalarımız var. Kanunen böyle bir zorlamada bulunamıyoruz. Ama kirliliğin aşılması için vatandaşlarımızın da duyarlı davranması lazım. Ayrıca bu konuda yasal düzenleme yapılması lazım” dedi.
Öte yandan hava kirililğinin bir başka kaynağı olarak görülen Çimento Fabrikası ile ilgili konuları da aydınlatan Başkan Çoban, “Taşınma konusunda arayış içerisindeler” dedi.
Çimento Fabrikası’nın İtalyanların yönetimindeyken de, bugünkü sahibi Sabancı’nın yönetimindeyken de zarar eder bir konumda olduğunu belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Çimento Fabrikası’nı alan firmamızın temsilcileri almadan önce bize geldiler. O zaman biz onlara başka bir yere taşınması konusunda telkinlerde bulunduk. Onlar da kendilerine biraz süre tanınması gerektiğini belirttiler. UB sürenin ne kadar olduğunu sorduğumuzda 5 yıl kadar dediler. 5 yılın bir yılı gitti. Makul bir yer arayışı içerisindeler” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme