Yeşilyol'a halk oyunlarıyla renk kattılar

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Yeşilyol'da kortej yürüyüşü yapan halk oyunu ekipleri, Yeşilyol'un ortasında küçük bir gösteri sundu Kalkınma Bakanlığı, Dinar Belediyesi, Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğinde 3 gün sürecek Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne katılan Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan'dan halk oyunu ekipleri, protokol ziyaretlerinin ardından Yeşiyol Caddesi'nde kortej yürüyüşü yaptı. [&hellip]

Yeşilyol’a halk oyunlarıyla renk kattılar

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Yeşilyol’da kortej yürüyüşü yapan halk oyunu ekipleri, Yeşilyol’un ortasında küçük bir gösteri sundu

Kalkınma Bakanlığı, Dinar Belediyesi, Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğinde 3 gün sürecek Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılan Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan halk oyunu ekipleri, protokol ziyaretlerinin ardından Yeşiyol Caddesi’nde kortej yürüyüşü yaptı.
Afyonkarahisar’da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyaloğun Geliştirilmesi” projesi kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Halk Oyunları Festivali için Afyonkarahisar’a gelen Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan gelen halk oyunu ekipleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret ettikten sonra otobüslerle Yeşilyol’da Kantar Kavşağı’na geldiler. Kantar Kavşağı’ndan başlayarak kortej yürüyüşü yapan halk oyunları ekiplerine AKÜ Halk oyunları ekibi de katıldı.
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği halk oyunları ekipleri renk ve ilginç kıyafetleriyle dikkat çekti. Sempatik tavırları ve ilginç kıyafetleriyle Afyonkarahisarlılar’ı selamlayan halk oyuncuları, Atatürk İlköğretim Okulu önündeki u dönüşü yapılabilen kavşakta mini bir gösteri sundular. Fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla yabancı ekiplerin gösterilerini görüntüleyen Afyonkarahisarlılar, halk oyunları ekipleriyle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan’dan halk oyunu ekipleri, bugün saat 19.00’da Dinar Kapalı Spor Salonunda, 15 Şubat Cumartesi günü ise saat 19.00’da AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde birer gösteri gerçekleştirecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme