Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

YEŞİLLİKLER ARASINDA KALIN MUTLU OLUN

Mehmet Şenkaya 10 Mart 2017 Cuma 14:06:02
 

Müjdeler olsun: Karayolları Belediye’ye geçti. Belediye Başkanı Çoban: “Biran önce taşınmasına yardım edilecek. Burası Büyük Park olacak…” Bakanımız Eroğlu işi bitirdi 1: “Sanat Okulu’nun bulunduğu alana büyük park yapılacak, şehir içi nefes alacak.” Orman ve Su İşleri Bakanı Müjdesi 2: “Uydu Kent 70 Bin Metre kare parka kavuşacak.” Bu sözleri işittikçe içimiz açılıyor, zaman geçtikçe göze görünen bir manzara olmayınca. Bu defa ümitsizliğe kapılıp içimiz kararıyor.
Yaşanabilir iller arasında baş sıralarda olan, çevremizdeki Isparta ve Eskişehir hakikaten insanı kendine çeken cazip özelliklere sahip.
 Isparta şehrine kara yolu girişi Gönen ilçesi kavşağından itibaren geniş cadde ortası  (refüj) çamlık; yeşillikler içinde Süleyman Demirel Üniversitesi yerleşkesini ikiye bölerek sizi şehir merkezine kadar ulaştırıyor. Çimento Fabrikası Şehrin 20 km gerisinde, yerleşim alanları, geniş yolları, huzur verecek ölçülerle taviz görmeden tanzim edilmiş, binlerce ağaç dikilmiş, her yanı çiçek, çim, cinsinden etrafa canlılık saçan yeşil örtü ile donatılmış…
Eskişehir’de içinde Bilim Merkezi olan Sazova yaklaşık 400 bin metre karelik alanı kapsayan Eskişehir’in en büyük parkı. Merkezdeki 300 bin metre karelik bir arazi üzerine kurulmuş Kentparkı görünce içim cız ediyor. Nerde kaldınız güzel kardeşim terzi kendi söküğünü dikemezmiş. Bizde Hıdırlık örneği: 38.000 bin metrekarelik alana sahip. Park içerisinde yer alan 1.400 metrekarelik şelale, aynı zamanda Eskişehir’in en büyük şelalesi olma özelliğine sahip Şelale Parkı, 85.000 metrekarelik bir alana yayılan Göletli Park…
Özlemini çektiğimiz; Şehir merkezine yakın Büyük Devasa Park yapılsın. Allah razı olsun sebep olanlardan Fuar alanındaki Piknik yerine talep o kadar fazla ki ihtiyacı karşılamıyor. Akarçay çok güzel tasarımlanmış fakat donanımı yarım kalmış, ihmal edilmiş.
Uydukent’te “ Masal Dünyası Parkı” açılmış, hususi görmek için oraya gittim. Çok güzel asfalt yol üzerinde. Kültür Merkezi bünyesinde kurulmuş: Saat:17.00 gibi kapanıyormuş. İlgiliden izin aldım. 5 dakikada dolaştım. Tamamlanmamış olmasına rağmen hoşuma gitti. Örneği bazı şehirlerde olsa da şehrimizde çocukların ilgisini çekecek şekilde düzenlenmiş böyle bir parkın açılması sevindirici. Daha geniş arazide küçük-büyük herkese yönelik olabilir, içindeki masal kahramanları çoğaltılabilirdi.
Gönül; katlı siteler çevresinde küçük ve kopuk parkvari alanlar yerine geniş cadde ve bulvarlar arasında büyük devasal parklar, gençlerin oturduğu yakın çevrede spor yapabileceği telle çevrili alanlar görmek ister. Yol boyu planda yeşil alan geçen bu mekânlar Projede olduğu gibi çim, çiçek, gül, ıhlamur vb. yahut bodur ağaçlarla donatılsa, üç beş bank atılsa; Yol sade araç için değil insan için yapılmış olur. Gelen geçen dinlenir, duası alınır. Havası, suyu, kokusu, göze gönle hoş gelen manzarası kişiyi mutlu eder. Hem Park yapmak o kadar mı zor? Yerimiz mi imkânımız mı yok? Bu işlerin kompetanı olan bakanımıza park isteği dile getirileceği yerde; bu teklif bakandan geliyor.
 Hayırlı cumalar. Yeşillikler arasında kalın mutlu olun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER