• Haberler
  • Gündem
  • Yeşilay: OSB'de ciddi düzeyde kadın istihdam edilecek

Yeşilay: OSB'de ciddi düzeyde kadın istihdam edilecek

OSB Başkanı Bekir Yeşilay, küresel salgın döneminde mermer fabrikacılığının ön plana çıktığını, OSB yönetiminin bölgede yer topladığı iddiasının gerçek dışı olduğunu ve bölgeye yapılacak iki ayrı yatırımda kadın istihdamına ağırlık verildiğini söyledi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay ve yönetim kurulu üyeleri dün öğleden sonra CHP İl Başkanlığı yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarete [&hellip]

OSB Başkanı Bekir Yeşilay, küresel salgın döneminde mermer fabrikacılığının ön plana çıktığını, OSB yönetiminin bölgede yer topladığı iddiasının gerçek dışı olduğunu ve bölgeye yapılacak iki ayrı yatırımda kadın istihdamına ağırlık verildiğini söyledi

Haber

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay ve yönetim kurulu üyeleri dün öğleden sonra CHP İl Başkanlığı yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarete bulundu.
“DOĞALGAZ GİRİŞİNİN
YAKINLIĞI BÜYÜME İÇİN YARARLI”
Bekir Yeşilay, ziyaret sırasında CHP’lilere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yönetim kurulu üyeleri olarak 12 yıldır OSB’ye hizmet verdiklerini söyleyen Yeşilay, OSB’nin 1980 yılında üç etap yapılıp, 4 milyon 600 metrekare alanda hizmet verdiğini ifade etti. Yeşilay, “Biz 2012 yılında organizenin büyümesi ve genişlemesi ile ilgili çalışmalar yaptık. Dört milyon metrekarelik alan 2013 yılından itibaren organize alanı ilan edebilmek için mücadele ettik. Ama 4 milyon metrekarelik alandan bazı yerleri çıkartmak durumunda kaldık. Çünkü o alan proje üzerinde sulu tarım arazisi olarak geçiyordu. Tarım Orman İl Müdürlüğü sanayi bölgesini kanunen ve vicdanen mümkün kılmadı. OSB’de tüm Afyon’un elektriğini karşılayan elektrik trafosu bulunuyor. Bu bizim için avantajlı bir durum. Aynı şekilde Afyon’nun ana doğalgaz girişi bizim OSB’ye 1,2 kilometre olması sebebiyle sanayinin büyümenin fayda sağlayacaktır.” dedi.
“ADA BAZINA İNDİRGEME TALEBİMİZ UYGUN GÖRÜLDÜ”
Afyonkarahisar OSB’de 4 milyon 600 metrekarelik alanı 2 milyon 600 metrekareye düşürerek 2012’de başladıkları çalışmaları 2017’nin sonunda bitirdiklerini belirten Yeşilay şöyle konuştu: “2017 yılı sonunda bu bölgeyi organize alanı ilan ettik. Daha önceki kanun ve müfredat gereği organize alanı ilan ettiğimiz bölgeyi bakanlık üç etaba böldü. En eski kanuna göre en fazla üç etaba bölüp 850 bin metrekarenin tamamını kamulaştırdıktan sonra parselasyona devlet izin veriyordu. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında OSB’den sorumlu Bakan Yardımcımız Hasan Büyükdede’ye talepte bulunduk. Bizde dâhil 350’ye yakın OSB’nin 30’u bu sorunu yaşıyordu. Bizler bunu etaplardan çıkartıp ada bazına indirgenmesi talep ettik. Talebimiz uygun görüldü. Biz parselasyona açacağımız yeri ada bazına indirdik.”
“YOĞUN UĞRAŞLARLA
AFYON’A İKİ ÖNEMLİ
SEKTÖR KAZANDIRDIRDIK”
Kovid- 19 küresel salgınıyla birlikte iki tane sektörün Türkiye’ye getirileri olduğunu belirten Yeşilay şunları söyledi: “Dünyadaki oluşan konjektörden dolayı bir pamuk ipliği dokumasında dünya da Hindistan varmış. Bilhassa Kanada, Avustralya, ABD, AB gibi ülkeler taahhütlerini yerine getirememiş. Biz Türkiye olarak bu sektörde birinci sıraya çıkarak bu konuda yaklaşık 23 teşvik belgesi alınmış. 90 bin metrekare bir yere, Türkmenistan’a taş değerinin tesisine uygun yakın bir tesisi yapmak için bir sözleşme imzaladık. 4 milyon 600 bin metrekare de 9 bin kişi çalışıyor. İki tane 100 bin metrekarede binerden 2 bin kişi çalışıyor. Böyle 5 tane daha yer olduğunda 500 bin metrekare 5 milyon metre kareye eş değer. Bu tekstil sektörlerinde evsel atığın haricinde bir atığı yok çevreye duyarlı bir sektör. Biz bu iki sektörü Afyon’a yoğun uğraşlar ile kazandırdık.”
“MERMER
FABRİKACILIĞI REVAÇTA”
Kovid-19 küresel salgınıyla birlikte mermer fabrikacılığının öne çıktığını dile getiren Yeşilay sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye dünyada biraz daha öne çıktı. Daha önce bu sektörde başı çeken Çin’di. Çin’de şuanda her fabrika 15 gün çalışıyor. 15 gün çalışmıyormuş. Daha önce mermer ocağı olanlar ve iyiyse iyi para kazanıyordu. Fabrikacılar elektrik parasını bile ödemede zorlanıyordu. Bizim OSB’de 650 tane elektrik abonemiz var. Şimdi mermer fabrikacılığı da öne çıktı. Biz çalışırken bir slogan ortaya çıktı. ‘Hedef 200 bin Afyon’da istihdam’ dedik. 20 binin 2 binini iki tane parselde şimdiden yakaladık. Önümüzde iyi bir çalışma süreci var. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Valimiz Gökmen Çiçek’in gayretleri ikili iyi ilişkiler, İGM Başkanımız Burhanettin Çoban ve Milletvekillerimiz sağ olsunlar yardımcı oluyorlar.”
“OSB YÖNETİMİNİN YER TOPLADIĞI İDDİASI GERÇEK DIŞI”
Bekir Yeşilay sözlerini şöyle tamamladı: “Bu işler yapılırken ilimiz gibi küçük yerlerde ufak tefek spekülasyonlar oluyor. Mesela yönetimdeki arkadaşlar buradan kendileri yer topluyor, çıkar sağlıyormuş gibi gerçeği yansıtmayan spekülasyonlarla karşılaşıyoruz. OSB’de iki bin kişinin istihdam edileceği yeni yatırım alanları oluşturuldu. Bunlardan bin kişilik bir alanda çalışacakların 500’ü kadın olacak. Diğer bin kişilik alanda ise çalışanların yine 500’ü kadınlarımız olacak. Böylece kadınlarımıza ciddi düzeyde bir istihdam sağlanacak. Aynı zamanda Afyonumuz’da da istihdam arttırılmış olacak.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme