• Haberler
  • Genel
  • Yeşilay Derneği kurumsallaşma yolunda – Kocatepe Gazetesi

Yeşilay Derneği kurumsallaşma yolunda – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da kurumsallaşmak için gayret gösteren Yeşilay Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti Ziyarete Yeşilay Derneği Afyonkarahisar Temsilciği yönetim kurulundan Dr. Yusuf Gökçe ve İngilizce Öğretmeni Veli Yaya katıldılar. Dernek faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bilgiler veren Dr. Yusuf Gökçe “Yeşilay Afyonkarahisar ilimizde kurumsallaşma yolunda adımlar atıyor. Yeşilay gönüllüleriyle İl Yönetim [&hellip]

Yeşilay Derneği kurumsallaşma yolunda

Afyonkarahisar’da kurumsallaşmak için gayret gösteren Yeşilay Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti

Ziyarete Yeşilay Derneği Afyonkarahisar Temsilciği yönetim kurulundan Dr. Yusuf Gökçe ve İngilizce Öğretmeni Veli Yaya katıldılar. Dernek faaliyetleri ve etkinlikleri hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgiler veren Dr. Yusuf Gökçe; “Yeşilay Afyonkarahisar ilimizde kurumsallaşma yolunda adımlar atıyor. Yeşilay gönüllüleriyle İl Yönetim Kurulunu oluşturma çalışmalarını başlattık. Elde edilen sonuçlar sevindirici ve tepkiler olumlu olmakla birlikte, Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin ve siz devlet büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz.” dedi.
Zararlı alışkanlıkların kökü sigara
Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da bu tür çalışmaların sevindirici olduğunu ifade ederek, toplum sağlığının korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi noktasında sigara ve diğer zararlı alışkanlıklarla mücadele anlamında sürdürülen her tür çalışmanın önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.
Karşılıklı bilgi alış verişinin yapıldığı ziyarette, sağlık açısından en önemli hususun insanları sigaradan, içkiden ve uyuşturucudan uzak tutmak olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Zararlı alışkanlıkların kökenine bakıldığı zaman hep sigara ile karşılaşıyoruz. Sigara tiryakisi olmayan bir insan bu tür maddeleri kullanmıyor. Onun için bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bu tür alışkanlıklarda arkadaş ortamı da çok önemli genelde bu alışkanlıklar arkadaşlık ortamından geliyor. Gençlerimiz ve ailelerimiz bunun için dikkatli olmalılar.” dedi.
Sigara, alkol ve bağımlılık yapacak zararlı maddeler ile mücadele anlamında toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Yeşilay Derneği Afyonkarahisar temsilciliğinin görevini en iyi şekilde yapacağından şüphem yok, yapılan çalışmaları yakından takip edecek ve her türlü destekte bulunacağım.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme