• Haberler
  • Genel
  • 'Yeşeren Filizler' projesi başladı – Kocatepe Gazetesi

'Yeşeren Filizler' projesi başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da görme, işitme ve zihinsel engelli bireylerin faydalanabileceği 'Yeşeren Filizler' projesi başladı. Proje kapsamında atletizmin dallarında eğitim alacak ve müsabakalara katılacak olan engelli bireyler sporla buluşacak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü engelli vatandaşların sporla buluşmaları amacıyla, 'Yeşeren Filizler' adıyla yeni bir proje başlattı. Atatürk Stadyumu'nda projenin başlama startı verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl [&hellip]

‘Yeşeren Filizler’ projesi başladı

Afyonkarahisar’da görme, işitme ve zihinsel engelli bireylerin faydalanabileceği ‘Yeşeren Filizler’ projesi başladı. Proje kapsamında atletizmin dallarında eğitim alacak ve müsabakalara katılacak olan engelli bireyler sporla buluşacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü engelli vatandaşların sporla buluşmaları amacıyla, ‘Yeşeren Filizler’ adıyla yeni bir proje başlattı. Atatürk Stadyumu’nda projenin başlama startı verildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Bayram, Spor Şube Müdürü İsmail Barın, Atletizm Antrenörü Oğuz Özavar, Özel Sporcular Federasyonu İl Temsilcisi Hanife Yılmaz’la birlikte çok sayıda engelli sporcu ve ailelerin katılımıyla proje başladı.
TESİSLERİMİZİ SUNMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUM
Konuyla ilgili açılışta bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Faruk Bayram Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tesislerini engelli bireylerin kullanımına sunmaktan kıvanç duyduğunu belirtti. Bayram, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Engellileri birer filiz olarak görüyorum. Bu çocuklarımızın yeşerme alanları olarak da İl Müdürlüğü Tesisleri’ni hizmetlerine sunmaktan büyük kıvanç duyuyoruz. Sizler aile olarak çocuklarınızı spor tesislerimize getirerek, onların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyorsunuz. Hepinize bu anlamda teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.
‘HAYATTA BİZDE
VARIZ’ DESİNLER
Engelli bireylerin sporla buluşması yönünde açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Barın, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak antrenörümüz Oğuz Özavar nezaretin de hazırladığımız bu projeyle, engelli bireylerimizi sporla tanıştırıp, mutlu ve kaliteli bir yaşam geçirmelerini ve hayatta bizde varız demelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.
HERKES ENGELLİ ADAYI
Herkesin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Özel Sporcular Federasyonu İl Temsilcisi Hanife Yılmaz, “Hepimiz birer engelli adayıyız aslında, engelli olmadan bu çocuklarımızı anlayarak ellerinden tutalım. Bu vesileyle bizleri her anlamda destekleyen Spor İl Müdürümüze ve personeline teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
ENGELLİ BİREYLERE
DESTEK OLALIM
Projeyi hazırlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Oğuz Özavar, Afyonkarahisar halkını engelli bireylere destek olmaya davet etti. Özavar, “Yeşeren Filizler projesi uzun vadeli bir proje olup, Afyonumuzdaki tüm görme, işitme ve zihinsel engelli bireyleri kapsamakta. Tüm Afyon halkını genel de bu projeye, özelde de engelli bireylerimize destek olmaya ve onların farkını fark etmeye davet ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme