Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

“YERLİSİ ÇIKMADAN OTOMOBİL ALMAYACAĞIM” – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 21 Kasım 2017 Salı 13:32:32
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli otomobil üretiminde istekli olan 5 “babayiğit”i açıkladığı gün, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, cep telefonu ile aradı. Çalışkan, daha önce yerli otomobil ile ilgili görüşlerini bizimle paylaşmış ve haberler konusunda da tecrübelerini aktarmıştı. Biz de yerli otomobilin önemine ilişkin haber ve köşe yazıları ile bu konuyu gündemde tutmaya gayret göstermiştik. Çalışkan ile bizim bu konudaki heyecanımız adeta örtüştü.
Çalışkan, o gün de telefonu, uzun zamandır görmediği bir arkadaşına kavuşmuş gibi heyecanla açmıştı. “Murat” dedi. (Genelde küçük büyük her gazeteci ile konuşurken isimden sonra ‘Bey’ ifadesini de kullanır. Ama burada ‘Murat Bey’ yerine ‘Murat’ı kullanıyorum). “Bugün çok mühim bir gün. Türkiye için beklenen gün. Yarım kalan Devrim Otomobilleri hayalimizden sonra bu sefer adım attık. Bu sefer yarım kalmayacak” diye devam etti.
O telefon görüşmesinden sonra bir kez de ben aradım Selami Çalışkan’ı. İkinci konuşmamızda “Yerli ve milli otomobil üretilene kadar otomobil almayacağım. Yerli ve milli otomobil üretildiğinde ben de alacağım” dedi.
Hepimize örnek olmalı.
Şu anda okumakta olduğunuz köşe yazısını yazmadan önce, genel bir umutsuzlukla “Kütahya yapıyor, Afyon bakıyor” şeklinde özetlenebilecek bir planlama yapmıştım. Çünkü Kütahya AK Parti İl Başkanlığı’nda bir toplantı düzenlenmiş ve “5 babayiğit” arasında yer alan Anadolu Grubu’nun Onursal Başkanı Kamil Yazıcı’yla görüşüleceği açıklanmıştı. Konuyu Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’e ilettim. Aldığım cevap, umudumu artırdı. Serteser, Afyonkarahisar için de bir hazırlık yapıldığını, konuyla ilgili Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın da bilgilendirileceğini, kısa sürede de bir basın açıklamasıyla konunun duyurulacağını belirtti.
Hakikaten, Afyonkarahisar hem yolların kesiştiği, bununla birlikte geniş arazileri olan bir memleket. Yerli ve milli otomobilin Afyonkarahisar’da üretilmesi, şehre ve bölgeye mühim bir ivme kazandıracaktır. Bu konuda şehrin tek ses, tek nefes olması, bizim elimizi güçlendirecek.
Gazeteniz Kocatepe’de, TÜSİAV Başkan Danışmanı Hüseyin Tutkun’un demecini okumuşsunuzdur. Tutkun da Ankara’daki Afyonkarahisarlılar olarak yerli otomobil çalışması yaptıklarını söyledi. Tutkun, yerli otomobilin üretiminin Afyonkarahisar’da gerçekleştirilmesi için tüm ilgililere mektup yazacak.
Bana kalırsa, “5 babayiğit” Afyonkarahisar’a davet edilmeli, tüm belediyelerin katıldığı bir toplantı düzenlenmeli. Kaç metrekarelik araziye ihtiyaç var, Afyonkarahisar’da değerlendirilebilecek ne kadar arazi mevcut; hepsi tartışılmalı.
Hatta belki Valilik’in ev sahipliğinde “Yerli ve Milli Otomobil Sempozyumu: Tarihten Geleceğe Otomobiller” isimli bir büyük çalışmaya imza atılmalı.
Yerli ve milli otomobil hakkındaki gelişmeleri ve görüşleri bundan sonra da paylaşmaya gayret edeceğim.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER