“Yerli otomobil” plaketi – Kocatepe Gazetesi

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden’i ziyaret etti. Çalışkan, okulun çalışmaları çerçevesinde elektrikli bir otomobil üretildiğini, bu otomobilin yerli üretimi teşvik anlamında önemli bir aşama olduğunu kaydetti. Çalışkan, “Rahmetli Necmettin Erbakan da Türkiye’nin yerli otomobil yapabileceğine inanıyordu. Devrim Arabaları girişimi malum. Biz yeter ki [&hellip]

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden’i ziyaret etti. Çalışkan, okulun çalışmaları çerçevesinde elektrikli bir otomobil üretildiğini, bu otomobilin yerli üretimi teşvik anlamında önemli bir aşama olduğunu kaydetti. Çalışkan, “Rahmetli Necmettin Erbakan da Türkiye’nin yerli otomobil yapabileceğine inanıyordu. Devrim Arabaları girişimi malum. Biz yeter ki bir işi yapmaya inanalım. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi gibi büyük olaylara da imza atabiliriz. Size yerli üretimin teşvik edilmesi dolayısıyla teşekkür ederek bu plaketi takdim ediyoruz” dedi.
YÜZDE 100 BAŞARILI OLMALIYIZ
Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Tezgiden ise ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti diye getirdi. Tezgiden, “Biz öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle birlikte böyle bir araba yapmak istedik. Elektrikli bir araba ortaya çıktı. Şarj edildiğinde 60 kilometre gidebiliyor. 200 kilograma yakın ağırlık taşıyabiliyor. İlk üretimimiz buydu. İleride daha güzel arabalar, ürünler ortaya koymak için gayret gösteriyoruz. Bir şey yapacaksak, yüzde 100 başarılı olmak zorundayız. Anahtarın bir parçasını eksik yaptığınızda kapıyı açmaz. O zaman emeğiniz boşa gider” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

KOCATEPE’YE TEŞEKKÜR

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Gazeteniz Kocatepe’nin de yerli otomobil üretimi hakkında birçok habere imza attığını, yerli otomobil üretiminin Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Çalışkan, Gazeteniz Kocatepe’ye de yerli otomobil haberleri dolayısıyla plaket verdi.

Bakmadan Geçme