Yerli oto tam gaz – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Fazıl Şenel, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yerli Otomobil Araştırma Grubu’nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şenel, “Yerli otomobilin her türlü özelliği ile ilgili çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor. Prototiplerimiz ortaya çıktı. Yurtdışından satın alınan platform ile bu çalışmalar hızlandı. Bu platformu biz de [&hellip]

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Marmara Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Fazıl Şenel, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yerli Otomobil Araştırma Grubu’nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şenel, “Yerli otomobilin her türlü özelliği ile ilgili çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor. Prototiplerimiz ortaya çıktı. Yurtdışından satın alınan platform ile bu çalışmalar hızlandı. Bu platformu biz de kurabilirdik ama platformun satın alınmasındaki gaye, hızlanmak ve birkaç yıl daha zaman kazanmaktı” dedi.
MENZİLİ UZATMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİLİYOR
Türkiye Cumhuriyeti ve TÜBİTAK’ın yerli ve milli otomobil yapacak güçte olduğunu hatırlatan Şenel, “Yerli otomobilin batarya ve yazılım alanındaki çalışmalarına devam ediliyor. Yerli ve milli otomobilin her parçası üzerinde ayrıntılı bir şekilde duruluyor. Elektrikli otomobilin menzilini uzatmak için gayret gösteriliyor. Bu çalışmaları, bizim mühendislerimiz gerçekleştiriyor. En kısa sürede de başarıyla tamamlanacaktır” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme