“Yeri verin, Gençlik Merkezi’ni alın”

Bir gününü Afyonkarahisar’da geçiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kent için bir Gençlik Merkezi sözü verdi. Kılıç, Gençlik Merkezi’nde gençlerin sanatla, eğitimle, sporla uğraşacaklarını belirtti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Afyonkarahisar’da yoğun ziyaret turuyla bir gününü geçirdi. İnşaatı devam eden Spor Kompleksi ile başlayan gün, AK Parti İl Danışma Meclisi’ne katılım, Kredi ve [&hellip]

"Yeri verin, Gençlik Merkezi'ni alın"

Bir gününü Afyonkarahisar’da geçiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kent için bir Gençlik Merkezi sözü verdi. Kılıç, Gençlik Merkezi’nde gençlerin sanatla, eğitimle, sporla uğraşacaklarını belirtti

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Afyonkarahisar’da yoğun ziyaret turuyla bir gününü geçirdi. İnşaatı devam eden Spor Kompleksi ile başlayan gün, AK Parti İl Danışma Meclisi’ne katılım, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtları ziyaret, Uzun Çarşı’yı ziyaret, Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’nde incelemeler ve Şehitoğlu Konağı’ndaki yemekle devam etti.
30 KASIM’A KADAR MÜDDET
AK Parti İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada güncel konuların yanı sıra Afyonkarahisar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Kılıç, burada bir müjde verdi. Afyonkara-hisar’da kapsamlı bir Gençlik Merkezi’ne ihtiyaç duyulduğunu belirten Kılıç, “Gelir gelmez, Valimiz ve Belediye Başkanımız’la masaya oturur oturmaz hemen şehir merkezinde bir tane Gençlik Merkezi kurmayı planladık. Afyonkarahisar Spor Merkezi’nde Gençlik Merkezi yok, olsa da gençlerimizin her an ulaşabilecekleri bir noktada değil. Şehir merkezinde bir Gençlik Merkezi kurmayı arzu ediyorum. Valimize söyledim. 30 Kasım’a kadar imar problemi çözülmüş olarak yer teslimi yapıldığı takdirde hemen parasını bulacağız. En az 3-4 bin metrekare kapalı alanı olan bir Gençlik Merkezi’ni Afyonkarahisarlı gençlerimize kazandıracağız” dedi.
GENÇLER SANATLA İÇ İÇE OLACAK
Gençlik Merkezi’nde verilecek eğitimlerle gençlerin birçok yönden kendilerini geliştirme imkanına kavuşacaklarının altını çizen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
“Hem ortaokul ve lisedeki gençlerimize, hem üniversiteli gençlerimize burayı kazandıracağız. Aynı zamanda gönüllü kardeşlerimizin bilgilerini genç kardeşlerimize aktardıkları bir eğitim merkezi olacak. Buralarda geleneksel sanatlar, ebru, hat, tezhip gibi sanatlar öğretilecek. Güzel Türkçe, etkili hitabet eğitimleri, drama, tiyatro dersleri verilecek. Çocuklarımıza ud, saz, ney, gitar gibi kendi istedikleri enstrümanları öğrenme imkanı sağlanacak. Böylece sadece okul ile ev arasına sıkışan bir gençlik değil spor yapan, sanatla uğraşan,kendisiyle barışık nesillerin yetişmesine çok büyük bir adım atmış olacağız. Bir Gençlik Merkezimiz var ilimizde, ama büyüklük olarak yeterli değil.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme