Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek

YEREL SEÇİM – Kocatepe Gazetesi

Turan Civelek 3 Aralık 2018 Pazartesi 13:16:15
 

Milletin bekası adına devleti yönetenlerin kritik dönemlerde bazen önemli kararlar alması gerekir. Bu kararlar mühimdir, çünkü halkın geleceğine yön verir. 24 Haziran öncesi alınan bir kararla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin bilge Lideri sayın Dr. Devlet Bahçeli, aziz Milletin bekasını için kutlu bir ittifaka imza atmışlar ve arkasında durarak gereğini yine Millet için yapmışlardır. Seçimlerde Cumhur İttifakına tam destek veren Milletimiz de geleceğine sahip çıkmıştır.
Gelinen bugünde, öncesinde her ne kadar bazı çevreler yerel seçimlerde bir ittifakın tesis olunmaması noktasında gayret gösterse de, her iki liderin Millet ve Milletin geleceği adına sergiledikleri sağduyulu duruş ve Cumhur İttifakına bir kez daha sahip çıkmaları tüm oyunları bozmuştur. Cumhur ve güvenli gelecek adına artık icraat zamanıdır. Liderlerin ve Türk Milletinin desteklediği ve istediği bu ittifakı iki liderin partisindeki siyasiler ve atanmış bürokratlar da sonuna kadar desteklemelidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin garantisi Cumhurdur ve Cumhur için tesis olunan Cumhur İttifakıdır. Yerel seçimler sonrası Cumhur İttifakının zaferi ile birlikte, tesis olunan yeni sistemi sorgulanabilir hale getirmek isteyen çevrelerin hevesleri kursaklarında kalacaktır. Kazanan Cumhur, kazanan her daim Türk Milleti olmalıdır.
Yakın gelecekte ülkemiz yerel yönetimleri seçmek üzere sandık başına gidecektir. Bu seçimlerin en önemli gündemi Belediye Başkanlarının seçimidir. Geçmişten günümüze görev alan Başkanlarımız döneminde, Afyonkarahisar’ımız bazen daha az, bazen ise daha fazla olmak üzere, değişen düzeylerde hizmet almıştır. Şüphesiz bugüne kadar görev alan tüm başkanlar, imkan dahilinde şehirleri için en iyisini ortaya koymayı hedeflemiştir. Şehrimize tek bir çivi dahi olsa katkısı olan her kim varsa baş tacıdır. Hizmetlerinden dolayı öncelikle teşekkürlerimi iletiyorum. Ancak inorganik bazda, yani şehirsel anlamda, trafikten tutun da, kentsel dönüşüme kadar Afyon’umuzun birçok noktada eksiğinin bulunduğu da bir gerçektir. Belirtmek isterim ki; ortaya konan hizmet ne düzeyde olursa olsun hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Bu bir eleştiri değildir, doğal bir sonuçtur. Çünkü nüfus artmakta, beklentiler ve şehrin ihtiyaçları sürekli güncellenmektedir. Şüphesiz her dönemi kendi gününün şartları altında değerlendirmek daha doğru olacaktır. Dün olduğu üzere yarın da Afyonkarahisar’ımız yatırım, ilgi, imar ve düzenleme beklemektedir. Afyonkarahisar’lı hemşerilerim ülkemin en güzide, en vefakar, fedakar ve içten insanlarındandır. Herşeyin en iyisine layıktır.
Yerel seçimler önemlidir. Çünkü vatandaş bu seçimde gelecek dönemde yaşadığı şehrin dümenine oturacak ve kendileri adına şehirlerini imar edecek ve yönetecek kişiyi seçer. Kaliteli ve güzel bir yaşam hepimizin beklentisidir. Şehirde aç ve açıkta olan kimsenin olmaması, ısınamayan, üzerinde çatısı olmayan vatandaşın bulunmaması, belediyenin sunduğu temel hizmetlere herkesin en ucuza ulaşabilmesi, düzenli ve karmaşık olmayan, sosyal ve rahat bir şehir yaşamı hepimizin hayalidir.
Başkan olunabilir, ancak Başkanları saydığım üzere, çok önemli sorumluluklar beklemektedir. Hz. Ömer adaleti ve vicdan en önemli iki meseledir. Bu bağlamda Başkan adayları projeler ortaya koyacak ve şehir için neler yapacaklarını bu dönemde halk ile paylaşacaktır. Biz de, sayın Başkan adaylarına ve şehrimize katkı sağlama adına, aklımız yettiğince bazı önerileri bu süreç dahilinde sizlerle paylaşacağız. Eksiklerimiz ve yanlışlarımız olabilir. Esas olan ana fikirdir. Bu bağlamda, bugün ki yazıma olası bir örnek proje ile son vermek istiyorum. İmkan dahilinde midir veya halihazırda benzer bir proje gündemde midir emin olunuz bilmiyorum. Ancak şehir adına iyi olacağı kanaatiyle burada yazmak istiyorum. Gazlıgöl caddesi ile Birlik Caddesi kesişiminden itibaren başlayan ve Kurtuluş Caddesi ve Ceviz altı sokak kesişimi (İmaret Camii bitimi) noktasına kadar devam eden bir araç alt geçiti ve bu alt geçite bağlı olan, mevcut yıkılabilir nitelikteki uygun kamu binalarının yerlerine inşa edilecek yeraltı ve yer üstü alanları kapsayan en az 500 araçlık iki katlı otopark (şehir meydanında mevcutta inşası devam eden otoparktan uygun uzaklıkta, biri batı diğeri doğu güzergahında) ve bu iki kesişim noktası arası yerüstünün tamamen trafiğe kapatılması, beraberinde Uzunçarşı ve 2. Dumlupınar caddesi, Tuz pazarı caddesi ve bağlantılı ara yolar ve Yzb. Agah ve Kadınana caddelerinin üst kısmı başta olmak üzere ilgili bu alanların araç trafiğine gündüz saatlerinde kapatılması ile birlikte şehir merkezinin rahat bir nefes alması olasıdır. Maliyet hesabı ve yapılabilirlik tabi ki önemlidir. Onun takdiri de teknik ekiplerdedir. Öte yandan yeri gelmişken belirtmek isterim ki, bu ve benzeri bir düzenleme yapılıncaya kadar, esnafımızdan ricam şahsi araçlarını dükkanlarının önüne park etmemeleridir. Dükkan önleri alışveriş yapmak isteyenlerin park etmesi için her daim boş bırakılmalı ve çarşı içi parklarda mutlaka gündüz saatleri için park zaman sınırı getirilmelidir. Gelecek yazımızda yapılması ihtimal dahilinde olan proje önerilerimizle sizlerle olacağız.
Selam ve muhabbetle.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti