Yerel basının sorunları Türkiye gündeminde

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu öncülüğünde son 15 günde başta Ankara olmak üzere ülke genelinde gerçekleştirilen görüşme ve ziyaretler sonucu yerel basının sorunları ülke gündemine taşındı     Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Şevket Erzen ile Basın İlan Kurumu önceki dönem Yönetim Kurulu [&hellip]

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu öncülüğünde son 15 günde başta Ankara olmak üzere ülke genelinde
gerçekleştirilen görüşme ve ziyaretler sonucu yerel basının sorunları ülke gündemine taşındı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Şevket Erzen ile Basın İlan Kurumu önceki dönem Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Kurul Üyesi Mustafa Arslan, Eylül ayı içerisinde Ankara’da TBMM Adalet Komisyonu Üyeleri’nin tamamına yerel basının taleplerini içeren bir mektup ulaştırdı. Aynı dönemde, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na üye Anadolu genelindeki 90 gazeteciler cemiyeti başkanı, kendi illerindeki milletvekillerine ve valilere “Basının sorunları ve çözüm önerileri” raporu verdi.
Bu çalışma kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Milletvekili Gülay Samancı, MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, Adalet Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Tufan Köse, Komisyon Üyeleri Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Ulaştırma Haberleşme Komisyon Başkanı Tahir Akyürek, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Komisyonu Üyesi Mustafa Akış, dönemin BİK Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve HAKİŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ziyaret edilerek yüz yüze görüşmeler yapıldı, raporlar sunuldu. Bu kapsamda gazeteci kökenli milletvekilleri BİK Genel Kurul Eski üyesi Yeniçağ Gazetesi Sahibi İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik, AK Parti Milletvekili Yelda Gökcan, CHP Milletvekili Utku Çakırözeri de bilgilendirildi.
Yoğun temaslar sonucu; CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, meclis araştırma önergesi, İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, TBMM’ye soru önergesi verdi. Ayrıca MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan TBMM’de konuşma yaparak sorunlara dikkat çekti.
Basının sorunlarının ülke gündemine gelmesinin, gazetecilik mesleğinin geleceği açısından önem taşıdığına dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Verilen önerge TBMM’de kabul edilmese de, önümüzdeki dönemde yeniden gündeme geleceğine ve mesleki sorunlarımızın çözümü yolunda önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Bu süreçte bizlere destek olan tüm siyasetçilere, milletvekillerine, valilere, akademisyenlere, bürokratlara, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerine, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi federasyon ve cemiyet başkanlarına, değerli meslektaşlarıma içtenlikle teşekkür ediyorum. Örnek bir güç birliği yaptık ve sorunlarımızı ülke gündemine taşımayı başardık.” dedi.
TBMM’de görüşülerek ülke gündemine gelen çalışmalara ilişkin çok sayıda haber ise ulusal ve yerel basında yer aldı.

Bakmadan Geçme