Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yerel basına sahip çıkın”

“Yerel basına sahip çıkın”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından hazırlanan “Yerel Basın Acil Bilgi Durum Notu” içerikli rapor Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a ulaştırıldı

 

Ülkemiz için vazgeçilmez bir kamu görevini yerine getiren medya kuruluşlarının, olağanüstü zor günler yaşaması ve hatta “hayatiyet sorunu” ile karşı karşıya bulunması gerekçesiyle Türkiye genelinde basının son durumunu içeren bir rapor hazırlandı. Türkiye Gazeteciler Konfedarasyonu tarafından hazırlanan ve “Yerel medya kuruluşlarının kapanmanın eşiğinde” olduğunu rakamlarla ortaya koyan rapor başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kabine üyeleri olmak üzere tüm devlet kademelerine iletildi.
Medya sektörünün içinde bulunduğu durum, sorunlar ve atılması gereken adımlara ilişkin görüşlerden oluşan rapor ülke genelinde her ilin basın-medya temsilcileri tarafından milletvekilleri ile Valilere sunuldu.
Her ilin milletvekillerinden bağlı bulunduğu parti, TBMM ve Hükümet’teki görevleri doğrultusunda yardım ve ilgi istenen raporlar Afyonkarahisar’da da öncelikle Vali Mustafa Tutulmaz’a takdim edildi.
Raporu yerel gazeteler adına Türkeli Gazetesi sahibi H. Hakkı Özsoy ile birlikte Vali Tutulmaz’a sunan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Tüm Türkiye genelinde yerel medya kuruluşları ve gazeteci meslektaşlarımız adeta ayağa kalkmış durumda. Hazırlanan ortak rapor tüm kanallar kullanılarak önce Sayın Cumhurbaşkanımıza, sonrasında kademe kademe devletin tüm birimlerine ulaştırılmaktadır. Biz de ilimizin mülki amiri olarak sayın Valimize dosyamızı takdim ettik. Afyonkarahisar Milletvekillerimizin tamamına da programlarıyla uyumlu bir şekilde görüşerek dosyamızı sunacağız. Bu çalışmanın meslektaşlarımızın sıkıntılarının çözümüne katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.