• Haberler
  • Genel
  • Yer değiştirmeler adil değil – Kocatepe Gazetesi

Yer değiştirmeler adil değil – Kocatepe Gazetesi

Türk Tarım Orman-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü'ndeki yer değiştirmelerin adil olmadığını belirtti Türk Tarım Orman-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Umurhan, orman memurlarının yer değiştirme düzenlemelerini eleştirdi. Umurhan, '13 Ekim 2013 tarih ve 28794 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin [&hellip]

Yer değiştirmeler adil değil

Türk Tarım Orman-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Umurhan, Orman Genel Müdürlüğü’ndeki yer değiştirmelerin adil olmadığını belirtti

Türk Tarım Orman-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Umurhan, orman memurlarının yer değiştirme düzenlemelerini eleştirdi. Umurhan, “13 Ekim 2013 tarih ve 28794 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik” bahse konu kurum çalışanlarından; başta Orman Mühendisleri, Şube Müdürleri, Saymanlar, Şefler ve Orman Muhafaza Memurları gibi kadrolarda çalışan kamu çalışanları için sürgün haline dönüşmüştür. Yapılan yönetmenlik; bahse konu kurum çalışanları arasında ayrımcılığın en had tanımaz noktalarındaki uygulamalara kılıf edilmeye çalışılmaktadır” dedi.
HUKUKSUZLUKLAR TESPİT EDİLMİŞ
Umurhan, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından rotasyona tabi personelin “atanabileceği kadroların, kişilere ait özel ERP’lerinde de yayınlanması işlemi 16 Mayıs 2014 tarihinde Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde duyurularak gerçekleşmiş ve burada yapılan duyuru incelendiğinde üyelerimizin ve kamu çalışanlarının şahsi durumları ile ilgili olarak yanlış uygulamalar, eksik bilgilendirmeler, ayrımcılıklar ve hukuksuzluklar tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
ADALETLİ
DAVRANILMALI
Umurhan, şöyle devam etti:
“Yapılan yanlışlığın hukuki yollara taşınmadan çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla OGM ile yapılan görüşmelerin sonuç vermediği ve sadece müracaat süresinin uzatıldığını, yasal olmayan uygulamaya devam edileceğini öğrenmiş olmakla birlikte yasal haklarımızın korunmasını sağlamak amacıyla, hukuki yollara başvurma haklarımız saklı kalmak ve yasal süreler geçirilmemek üzere, çözüme yönelik her türlü mücadelemiz devam edecektir. Bizler; rotasyona karşı değiliz. Ancak rotasyona esas uygulama süreleri, rotasyona tabi personelin seçiminde belirlenecek objektif kriterler, rotasyon uygulamasının; diğer kamu kurumlarında olduğu gibi; yönetmenliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanması yerine, yönetmenlikte belirlenen süre kadar ilk uygulamada beklenmesi; bu süreçte doğabilecek hukuki aksaklıkların giderilmesi vb. gerekçeler ile bu tür subjektif ve kişiye bağlı uygulamalara karşıyız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme